G4Media.ro

Biden declasifică informațiile despre originea pandemiei Covid-19 / Directorul FBI aprecia recent…

Sursa foto: AFP

Biden declasifică informațiile despre originea pandemiei Covid-19 / Directorul FBI aprecia recent că un accident de laborator la Wuhan, în China, se află ”foarte probabil” la originea pandemiei Covid-19

Preşedintele american Joe Biden a promulgat o lege care permite declasificarea documentelor cu privire la originea pandemiei Covid-19, care a apărut în China la sfârşitul lui 2019, relatează News.ro, care citează AFP.

”Trebuie să mergem până la capăt în privinţa originii pandemiei Covid-19, pentru a ne asigura că ştim să prevenim mai bine pandemiile viitoare”, a declarat Joe Biden luni.

”Administraţia mea va declasifica şi va publica cât mai multe informaţii”, respectând totodată ”securitatea naţională”, a dat el asigurări.

Acest text, iniţiat de către opoziţia republicană, s-a bucurat de un consens masiv în rândul democraţilor – şi a fost adoptat în unanimitate în Camera Reprezenţailor, în care republicanii sunt majoritari.

Acest lucru este cu atât mai remarcabil cu cât pandemia a adâncit clivaje între partide extrem de profunde în Statele Unite – indiferent că este vorba despre vacinare, de exemplu, sau de măsuri de prevenţie.

Directorul poliţiei federale (FBI) Christopher Wray aprecia recent că un accident de laborator la Wuhan, în China, se află ”foarte probabil” la originea pandemiei Covid-19, la puţin timp după ce Departamentul Energiei a avansat o ipoteză asemănătoare.

Acest lucru a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să le ceară americanilor să împărtăşească informaţiile pe care le deţin în acest sens.

Comunitatea ştiinţifică rămâne împărţită între susţinătorii ipotezei unei transmiteri printr-un animal intermediar şi cei care apără teza unei scăpări dintr-un laborator din Wuhan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Vine valul 7.

  2. Valul X, busterul N și revaccinare de Ț ori. Hai fuguța la rand ,că mai au borfașii de vândut suficiente vaccinuri pentru toți ‘doritorii’. Și măști, nu uitați să vă îndesați buzunarele cu măști, cât mai multe și de calitate.

  3. Dacă se poate demonstra stiințific ca acest virus este artificial,restul sunt povesti,”lung prilej de vorbe si de ipoteze”.