G4Media.ro

Bernie Sanders a strâns 1,8 milioane de dolari cu fotografia sa devenită…

Sursa Foto: Facebook/Shaun King

Bernie Sanders a strâns 1,8 milioane de dolari cu fotografia sa devenită virală după ziua învestirii lui Biden

Senatorul american Bernie Sanders a anunţat, miercuri, că va dona organizaţiilor caritabile 1,8 milioane de dolari strânşi din vânzarea produselor cu celebra fotografie AFP în care apare singur, cu braţele încrucişate, la învestirea lui Joe Biden, transmite News.ro.

Imortalizat de fotograful AFP Brendan Smialowski, acest moment a inspirat mii de fotomontaje comice în toată lumea, fostul candidat progresist la Casa Albă devenind un star pe internet.

Senatorul independent de Vermont a obţinut 1,8 milioane de dolari „în cinci zile pentru organizaţiile caritabile” din acest stat rural din nord-estul Statelor Unite, ca urmare a vânzării de produse în care apare „cu mănuşile sale împletite” în ziua învestirii noului preşedinte democrat, 20 ianuarie, explică un comunicat.

Tricouri, pulovere şi alte produse au fost puse în vânzare pe site-ul său pe 21 ianuarie şi stocurile s-au epuizat în 30 de minute. Noi produse adăugat în acest weekend au fost vândute până luni dimineaţă, precizează comunicatul.

„Jane”, soţia sa, „şi cu mine suntem impresionaţi de creativitatea arătată de atât de mulţi oameni (…) şi suntem încântaţi să ajutăm locuitorii din Vermont care au nevoie”, a scris el în comunicat.

„Dar chiar şi această sumă nu va putea înlocui acţiunea Congresului şi voi face tot ce voi putea la Washington pentru a mă asigura că muncitorii din Vermont să obţină susţinerea de care au nevoie în cea mai gravă criză pe care o traversăm de la Marea criză economică”, a adăugat senatorul, autoproclamat socialist.

Getty Images, agenţia care distribuie fotografii AFP în Statele Unite, „va face donaţiile” rezultate din acordul de comercializare organizaţiei caritabile Meals on Wheels, se arată în comunicat.

Brendan Smialowski consideră „impresionantă” evoluţia acestei imagini şi „tot ce a rezultat”.

„Când am făcut această fotografie, m-am gândit că este un moment bun, că merită câteva instantanee”, a spus el miercuri pentru AFP.

„Aceste montaje comice nu mă surprind, pentru că internetul şi reţelele sociale sunt imprevizibile. Internetul pare un animal sălbatic, greu de anticipat şi la fel de greu de îmblânzit”, a adăugat fotograful.

sursa: News.ro

sursa foto: Facebook/Shaun King

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. America nu a cunoscut comunismul, prin urmare nu recunoște un comunist.
  Dar moșulețul ăsta senil cu mănuși e cât se poate de comunist în America

  • Într-adevăr condamnarea constantă și virulentă a unui sistem de sănătate inuman și lupta pentru bunăstarea materială a unor oameni cu datorii la bancă până peste cap sunt acțiuni extremiste și condamnabile. La gunoi cu senilul!

  • Mario3 in schimb a cunoscut comunismul, din postura de proletar Nintendo.

   Luigi facea partea din clasa burghezo-mosierimii si il asuprea pe Mario caruia i-a luat la cooperativa toate ciupercile si testoasele.

   Intre Stalin, Maurer, Gheorghe Gheorghiu Dej, Ceausescu si Kim Kong Il cam pe unde ar fi Bernie Sanders?

   Dar Romania actuala cat e de comunista avand in vedere ca are implementate deja toate masurile pe care le vrea Bernie Sanders?

   Poate e mai bine sa ramanem in lumea lui Mario unde avem deja convingeri formate fara sa stim despre ce vorbim, nu e nevoie de intrebari existentiale ca astea.