G4Media.ro

Berlinul afirmă că UE trebuie să „evite o cursă a subvențiilor” cu…

foto: Christian Lindner Facebook

Berlinul afirmă că UE trebuie să „evite o cursă a subvențiilor” cu Statele Unite

Uniunea Europeană trebuie să „evite o cursă a subvențiilor” cu Statele Unite, a declarat vineri, la Davos, ministrul german de finanțe Christian Lindner, citat de agenția Reuters.

„Sunt îngrijorat de faptul că anumiți politicieni din Uniunea Europeană sunt înclinați să subvenționeze aproape totul, dar trebuie să evităm o cursă a subvențiilor, pentru că nu ne putem permite acest lucru”, a declarat Lindner.

Luând cuvântul la Forumul Economic Mondial, care se încheie vineri în Alpii elvețieni, Lindner s-a întrebat, de asemenea, dacă „următoarea administrație americană va putea continua să sprijine economia în acest mod” și „dacă subvenții atât de mari sunt sustenabile”.

Statele Unite au pus în aplicare un plan în valoare de câteva sute de miliarde de dolari (Inflation Reduction Act, IRA) pentru a sprijini industria ecologică și fabricile americane, inclusiv subvenții pentru mașinile electrice fabricate în SUA.

La rândul său, UE are un „Green Deal” cu subvenții, în special pentru fabricile de baterii pentru vehicule electrice.

„Dezavantajul nostru competitiv față de Statele Unite nu constă în subvenții, ci în funcționarea” pieței financiare, a susținut Lindner, făcând apel la „îmbunătățirea condițiilor economice generale și la progrese în ceea ce privește uniunea piețelor financiare” în Europa.

Miercuri, președintele francez Emmanuel Macron a menționat deja necesitatea de a „aprofunda uniunea piețelor de capital” și de a avea o „Europă financiară mult mai integrată”.

„În cazul în care există un impas între cei 27, Franța va propune să se avanseze pe calea unei cooperări consolidate pe această temă, pentru că trebuie neapărat să avansăm”, a spus el.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...