G4Media.ro

Belgia va prezenta vineri un plan de ridicare a restricțiilor/ Planul va…

Belgia va prezenta vineri un plan de ridicare a restricțiilor/ Planul va fi însoțit de o serie de condiții

Guvernul Belgian va prezenta, vineri, un plan de ridicare a restricțiilor menite să oprească răspândirea coronavirusului, a anunțat premierul Sophie Wilmès.

Ea a declarat într-un interviu publicat duminică de Le Soir că vor fi adoptate măsuri ”pas cu pas” de ridicare a restricțiilor, dar că ele ar putea fi reinstaurate dacă virusul va continua să se răspândească.

”Vineri vom prezenta un plan în care vom spune cum vom reporni, și vom spune care sunt pașii următori”, a declarat premierul Belgiei. ”Acest plan va fi însoțit de o serie întreagă de condiții”.

Wilmès a mai sugerat că Belgia că rata mare a mortalității raportată în țară este supraestimată din cauza deceselor contabilizate în căminele de bătrâni, care sunt adăugate la numărul total al deceselor provocate de COVID – 19, chiar dacă nu au fost confirmate prin testare.

Guvernul belgian a anunțat săptămâna trecută că prelungește restricțiile până pe data de 3 mai, menținând restricțiile cu excepția unor mici schimbări pentru a face ”situația mai ușor de suportat”.

Sursa: Politico.eu

Citește și

De ce numărul deceselor puse pe seama coronavirusului din Belgia este atât de mare: O problemă la sistemul de raportare sau transparență dusă la extrem?

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Scădeti din numărul de decese din camine numărul de decese de anii trecuți din camine raportat la numărul de pacienți. Va apropiați mai bine de adevăr. Oricum e sumbru