G4Media.ro

BEJ Alba a dispus înlăturarea unor afișe ale PNL, PSD și ALDE,…

BEJ Alba a dispus înlăturarea unor afișe ale PNL, PSD și ALDE, la solicitarea USR. Lipitorii de afișe, reclamați și la poliție

Biroul Electoral Județean Alba, a dispus marți îndepărtarea unor afișe electorale ale PNL, PSD și ALDE, care au fost amplasate pe panourile electorale în număr mai mare de un exemplar pentru fiecare partid, după ce organizația județeană a USR a semnalat încălcări ale legii în mai multe localități din județ.

Reprezentanții PNL au lipit mai multe afișe decât prevede legea electorală pe panourile din 18 localități, cei ai PSD în două orașe, iar cei ai ALDE într-o singură localitate.

BEJ Alba a trimis plângerea USR către Inspectoratul Județean de Poliție Alba, pentru identificarea celor care au lipit afișele și amendarea lor de către polițiști.

Totodată, URS a depus o plângere împotriva Pro România prin care a reclamat că afișele acestui partid combină culori care reproduc drapelul României, care însă a fost respinsă de BEJ Alba.

Decizia de îndepărtare a afișelor a fost înaintată primăriilor din localitățile în cauză, care vor trebui să o pună în aplicare cât mai curând posibil.

Potrivit legii electorale, ”pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale care participă la alegeri, ori candidat independent, poate aplica un singur afiș electoral”, care nu poate depăși dimensiunile de 50 pe 30 de centimetri.

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.