G4Media.ro

Banca Centrală Europeană va permite personalului să lucreze de la distanță 110…

Sursa foto: Dreamstime

Banca Centrală Europeană va permite personalului să lucreze de la distanță 110 zile pe an, adică aproximativ jumătate din timp

Banca Centrală Europeană (BCE) va permite angajaţilor să lucreze de acasă 110 zile pe an, aproximativ jumătate din timp, transmite Bloomberg.

Reglementarea, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, permite ca zece zile lună angajaţii să lucreze de la distanţă. Este mai strict decât actualul sistem, conform căruia angajaţii trebuie să fie la birou cel puţin opt zile pe lună.

„Noile reglementări au fost adoptate în urma unei analize a situaţiei din 2022 şi a discuţiilor cu reprezentanţii angajaţilor. Le vom revizui la fiecare doi ani”, a precizat un purtător de cuvânt al BCE.

Angajatorii din întreaga lume fac presiuni asupra angajaţilor să petreacă mai mult timp la birou, după ridicarea restricţiilor, deşi aranjamentele flexibile rămân populare în rândul lucrătorilor. Unele firme oferă angajaţilor reduceri la mâncarea consumată la birou pentru a-i stimula.

Un recent studiu al LinkedIn sugerează că munca de acasă nu mai este atât de căutată în Marea Britanie, după ce creşterea şomajului a sporit puterea companiilor.

Noua politică a BCE vine în contextul în care reprezentanţii angajaţilor sunt nemulţumiţi de planificata majorare a salariilor cu 4% anul viitor, deoarece rata inflaţiei ar urma să depăşească 8%.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...