G4Media.ro

Bărbatul mușcat de viperă în Suceava a fost salvat cu ser antiviperin…

Bărbatul mușcat de viperă în Suceava a fost salvat cu ser antiviperin adus cu ambulanța din alt județ / Antidotul nu se găsește în niciun spital din județul Suceava

Unitățile spitalicești din județul Suceava se confruntă cu o lipsă acută de ser antiviperin. La sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat a fost mușcat de o viperă, în comuna Sadova, dar în nici un spital din județ nu s-a găsit ser antiviperin, transmite Rador.

În cazul mușcăturii de viperă, antidotul trebuie administrat în primele șase ore, de aceea pentru a fi salvat, bărbatul din Sadova a primit ser antiviperin adus cu ambulanța dintr-un alt județ.

Potrivit legislației în vigoare, serul antiviperin se administrează doar în spitale, iar acestea îl achiziționează în cantități mici din cauza costului ridicat. Un flacon costă câteva mii de lei și are o perioadă de valabilitate de câteva luni.

Medicii le recomandă celor care merg la munte, în zone cu pietre și stânci expuse la soare, să poarte pantaloni lungi, bocanci și șosete albe, iar dacă se întâmplă să fie mușcați de șarpe să sune imediat la 112.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost mușcat de viperă la sfârșitul săptămânii trecute, într-o zonă montană din județul Suceava.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter