G4Media.ro

Bărbat din Vrancea, depistat de polițiști în timp ce încerca să vândă…

sursa foto: Poliția Română

Bărbat din Vrancea, depistat de polițiști în timp ce încerca să vândă 4.500 de pocnitori și artificii

Un bărbat care încerca să comercializeze ilegal circa 4.500 de articole pirotehnice a fost depistat de jandarmii vrânceni, în municipiul Focşani, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) conform Agerpres.

„În cursul după-amiezii, echipajul de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza municipiului Focşani, s-a autosesizat cu privire la faptul că un bărbat oferea spre vânzare trecătorilor articole pirotehnice. După legitimarea acestuia, s-a procedat la efectuarea controlului corporal şi percheziţia autovehiculului aflat în parcare, fiind găsite aproximativ 4.500 de bucăţi categoria F2 şi F3”, a precizat IJJ Vrancea.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către organele abilitate.

Conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, deţinerea şi comercializarea neautorizată a materialelor pirotehnice este interzisă.

În acest context, jandarmii recomandă cetăţenilor să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate, să nu se expună pericolelor ce pot apărea în urma exploziilor necontrolate ale materiilor explozive, să supravegheze copiii, ţinând cont de riscurile la care se expun folosind petarde şi artificii, şi să sesizeze autorităţilor orice încălcare a legii, prin apel la 112 sau la cel mai apropiat echipaj de jandarmerie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...