G4Media.ro

Banii de la Guvernul Orban pentru presă: Programul are un potențial clientelar…

Banii de la Guvernul Orban pentru presă: Programul are un potențial clientelar și electoral / Au primit bani entități care au promovat teme conspiraționiste – raport Expert Forum

Programul prin care piața media a primit bani de la Guvern, în 2020, pentru promovarea campaniei anti-Covid, are un potențial clientelar și electoral deoarece a fost derulat în timpul alegerilor parlamentare și locale, primind bani de la stat chiar și entități care au promovat în același timp cu mesajele transmise de guvern și teme conspiraționiste sau aflate în conflict cu datele oficiale, arată un raport al organizației Export Forum. Economedia a scris anterior că televiziunile și site-urile de știri au luat bani de la Guvern deși nu aveau nevoie, afacerile și profiturile lor crescând spectaculos în pandemie.

 • G4Media.ro a refuzat să ia bani de la Guvern în campania de informare anti-Covid

„Perioada în care s-au promis aproape 200 de milioane de lei se suprapune peste perioada electorală, adică peste alegerile locale din 27 septembrie și cele parlamentare de la începutul lui decembrie. Alocările și implementarea campaniei au fost criticate public, iar unii dintre furnizori nu și-au primit toți banii nici până acum. Deși la cifre (reach) pare că a stat bine, criticile aduse în termeni de criterii de alocare, prezența pe lista beneficiarilor cu sume importante a unor furnizori puternic politizați, precum și implementarea sa într-un an cu alegeri locale și parlamentare, arată că programul are un potențial clientelar și electoral”, arată raportul Expert Forum.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Tipic, guvernul isi cumpara bunavointa presei cu bani publici, o poveste veche. Sa dea la nevoieasi sau la copii nu se poate, trebuie sa imbuibe Antnele, B1 si alte mizerii de posturi.

  • Exact pe aia care sa îmbuibat cel mai bine n, ai menționat, pe Digi securila, televiziunea globalisti lor neomarxisti

  • Cand iti pui singur numele de „m u e”, oare ce mai poti sa comentezi?

   Antena 1, Antena 3 și Radio Zu, din trustul lui Voiculescu (adevaratul „securila”) a luat 14,7 milioane de lei; Digi24 a primit de la guvern 1,7 milioane de lei. Vezi vreo diferenta?

   Pentru cei care cauta sa se informeze corect: vedeti care sunt entitatile media care au refuzat banii guvernului Orban: acelea sunt site-urile si canalele media in care informatiile sunt prezentate intr-un mod mai corect…

 2. Diferenta dintre conspiratie si politica oficiala guvernamentala e cam 6-9 luni.

 3. 90% din așa zisii ziaristi doar scalvi, 90 % sunteți niste mizerii care asteapta cu mana întinsă banii pe minciunile scrise. Ar trebui sa vă bată lumea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.