G4Media.ro

Bacalaureat 2023. Candidații își pot vedea lucrările în centrele de examen astăzi…

Foto: Pixabay.com

Bacalaureat 2023. Candidații își pot vedea lucrările în centrele de examen astăzi și miercuri, 19 iulie, fără să li se arate corectura și fără să mai poată cere reevaluarea

Lucrările candidaților la examenul de Bacalaureat 2023 pot fi văzute marți și miercuri, 18 și 19 iulie, în centrele de examen stabilite în fiecare județ, la aproape două săptămâni de la afișarea rezultatelor finale. Vizualizarea se face pe baza cererilor care au fost depuse pe 10 și 11 iulie, conform procedurii. Absolvenții de liceu nu au cum să vadă ce au greșit și nu mai pot cere reevaluarea lucrării, scrie Edupedu.ro.

Potrivit procedurii, ceea ce vor vedea candidații pe un ecran nu sunt lucrările solicitate scanate, ci copii legalizate ale acestora. Regulile complete – mai jos în articol.

Art. 6 (1) Directorii unităților de învățământ care au fost centre zonale de evaluare extrag lucrările solicitate pentru vizualizare, secretizează numele si prenumele asistenților (pe toate filele lucrării) și ale membrilor comisiilor din cele trei rubrici (A, B, C) de pe prima pagină a lucrării, realizează fotocopii ale acestora şi le certifică prin semnătură şi ştampila “conform cu originalul”, aplicate pe fiecare pagină a acesteia. Aceste copii vor fi înaintate reprezentanților comisiei de bacalaureat județene din județul evaluator, pe bază de proces-verbal de predare-primire.

(2) Comisia de bacalaureat județeană din judeţul evaluator primeşte de la toate unitățile de învățământ care au fost centre zonale de evaluare, cu proces-verbal, copiile “conform cu originalul” ale lucrărilor solicitate pentru vizualizare, le scanează în format PDF cu rezoluție de minimum 200dpi, le salvează individual cu numele fișierelor de forma „XX-Nume-lnitT-Prenume.pdf” (unde XX este indicativul județului de origine a lucrării, de exemplu: AB IONESCU-A-ANA.pdf). Aceste fişiere se vor încărca pe FTP-ul pus la dispoziție de Comisia Națională de Bacalaureat, utilizând credenițalele de acces ce vor fi comunicate personal inspectorilor şcolari generali”.

Candidații vizualizează individual lucrarea/lucrările, în prezența unei persoane nominalizate de președintele comisiei de bacalaureat județene. Candidatul minor poate fi însoțit de un părinte/tutore legal, conform sursei citate.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...