G4Media.ro

BAC 2019: Capcanele din subiectele de Limba română și sfaturi de evitare…

BAC 2019: Capcanele din subiectele de Limba română și sfaturi de evitare a greșelilor la examen – de la profesoarele Ecaterina Stanca și Iulia Pop

Examenul de Limba și literatura română este proba cu care absolvenții claselor a XII-a încep examenele scrise din cadrul Bacalaureatului 2019. Ce trebuie să repete, pe ultima sută de metri înainte de examenul la Română? Care sunt capcanele din subiectele de bacalaureat și ce strategii de evitare a greșelilor pot să adopte? Profesoarele Ecaterina Stanca și Iulia Pop, care predau Limba și literatura română la Colegiile Vianu și Sava din București, au alcătuit pentru Edupedu.ro câte un set de sfaturi pentru elevii care se pregătesc de examene.

La ce să fie atenți, atunci când primesc subiectele, când citesc cerințele și își structurează răspunsurile? Ce anume să recitească, în ultimele zile înainte de examenul la Limba română?

Examenul scris de Limba și literatura română din cadrul Bacalaureatului 2019 începe luni, 1 iulie, la ora 9:00, iar absolvenții claselor a XII-a au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

Ecaterina Stanca, profesoară de Limba română la Colegiul Național Tudor Vianu din București:

„Sfaturi generale:

Gestionarea timpului trebuie să fie obiectivul principal al candidatului, care trebuie să aloce în mod adecvat un anumit număr de minute pentru înțelegerea textului, urmat de stabilirea mesajului global, al temei, al ideii ce se desprind din text pentru a se afla pe linia corectă de interpretare și decodare a sensurilor și pentru a răspunde celor cinci cerințe de la Subiectul I.

Răspunsurile trebuie să fie la obiect, fără a divaga de la ceea ce se cere. Sensul din text al unei expresii sau secvențe trebuie să fie explicat contextual, nu în sensul lui general.

Când se cere viziunea scriitorului respectiv asupra unei problematici, se recitește cu atenție textul și se sintetizează în ce constă aceasta. (…)“

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Dintotdeauna la noi profesorii nu verificau materia prin teste directe. Nu – ei doreau si doresc sa te prinda. Sa te faca din limbaj! Si la mate la fel. Intorsaturi de limbaj in enunt sa nu te prinzi ca trebuie sa faci si o adunare. O jenatura! Una predau alta testeaza! Imbecilii! Mi-e scarba!

    • E adevarat, dar cea mai sigura metoda de dezamorsare e bibliofilia si cititul de literatura universala cat mai variata de la varste mici. Nimic nu-ti formeaza mai bine gandirea critica si flexibilitatea in lupta cu mioriticii de la catedra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.