G4Media.ro

Avocații mureșeni vor vorbi elevilor în școli despre pericolul drogurilor / ”Mulți…

Avocații mureșeni vor vorbi elevilor în școli despre pericolul drogurilor / ”Mulți dintre ei sunt implicați în cauze penale care au ca obiect exact această problemă”

Avocații din cadrul Baroului Mureș au luat decizia de a se implica în mai multe activități care să ducă la conștientizarea populației față de riscurile unor acțiuni ilegale, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Prima activitate de acest tip va avea loc în 19 aprilie, de la ora 14.30, când se va desfășura conferința-dezbatere ”Drogul, calea spre infern”, în cadrul proiectului ”Fii Avocat în Școala Ta”.

Invitatul special al evenimentului va fi prof.univ.dr. Cătălin Ţone, şeful Serviciului Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. Acesta va prezenta cartea ”Marijuana, zborul spre iad”, povestea reală a unui tânăr pe care drogurile l-au adus la un pas de moarte, a declarat pentru Radio Tg. Mureş decanul Baroului de Avocați Mureș, Viorel Gorea.

”E foarte clar că avocații nu pot sta deoparte când vine vorba de această problemă, mai ales că sunt implicați, mulți dintre ei, în clauze penale care au ca obiect exact această problemă. Pe de altă parte, în cadrul adunării generale s-a și discutat despre necesitatea realizării unor asemenea dezbateri, cursuri sau conferințe pe teme de actualitate și sigur că baroul nu poate să rămână deoparte față de dezbaterea acestor probleme”, susține avocatul.

În paralel, specialiştii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Târgu Mureş continuă acțiunile de instruire.

Săptămâna trecută, ei s-au aflat în mijlocul militarilor din cadrul Batalionului 72 Apărare CBRN ‘Negru Vodă’ din Sighişoara.

”Am urmărit ca militarii să dobândească cunoștințe generale cu privire la tendințele fenomenului consumului și traficului de droguri în România, de asemenea, să cunoască principalele categorii de substanțe și efectele acestora, noțiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor. A fost un element de noutate pentru ei, au fost deschiși. Noi vom continua cu aceste activități de instruire și către alți specialiști, polițiști, jandarmi, inspectori școlari, cadre didactice, psihologi școlari, cadre medicale”, spune coordonatorul centrului, Aliodor Roman.

Specialiștii de la antidrog au fost și în școlile mureșene în această săptămână, pentru a transmite elevilor toate informațiile referitoare la pericolul asociat consumului de droguri

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...