G4Media.ro

Avocat, fost membru CSM: La Congresul PNL, un eveniment privat în spaţiu…

Avocat, fost membru CSM: La Congresul PNL, un eveniment privat în spaţiu închis, pot participa maximum 200 de persoane, toate vaccinate, dacă se depăşeşte pragul de infectare de 3 la mie

Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la Romexpo, este „un eveniment privat în spaţiu închis la care pot participa doar maximum 200 de persoane şi asta doar dacă toţi au certificat verde” în situaţia în care Capitala va înregistra un indice de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 3 la 1000 de locuitori, anunță News.ro.

”Nici pe stadion”

„Dacă până pe 25.09 Bucureştiul depăşeşte incidenţa de 3/mie, Congresul PNL, la care sunt aşteptaţi 5000 de delegaţi, nu va putea avea loc nicăieri, nici în spaţiu închis, nici pe stadion” scrie Toni Neacşu pe Facebook, făcând referire la Hotărârea de Guvern adoptată vineri, care reglementează folosirea certificatului verde în localităţile nu rată de infectare cuprinsă între 3 şi 6 la o mie de locuitori.

El susţine că, într-o astfel de situaţie, la eveniment pot avea acces cel mult o mie de persoane.

„Juridic, el este un eveniment privat în spaţiu închis (Romexpo) la care pot participa doar maximum 200 de persoane şi asta doar dacă toţi au certificat verde. Dacă îl vor considera conferinţă în spaţiu închis, pot fi maximum 150 de participanţi, iar dacă îl vor considera  alt eveniment cultural în spaţiu deschis, (să zicem pe stadion) pot participa maxim 1.000 de persoane cu certificat verde. Ca atare, credeţi că vom depăşi până pe 25.09, ora 24.00, rată de incidenţa de 3/mie??”, mai scrie fostul membru al CSM pe reţeaua socială.

Pentru alegeri online ar trebui schimbat Statutul PNL

Toni Necşu arată , în aceeaşi postare, că alegerile interne nu pot avea loc în format online decât după ce instanţa de judecată aprobă modificarea Statutului PNL.

„Congresul PNL nu se poate desfăşura online pentru că statul (statutul – n.r.) partidului prevede votul secret în adunare cu prezenţa fizică iar orice modificare la statut, pe care o poate face doar chiar Congresul PNL, pentru a produce efecte juridice trebuie încuviinţată în prealabil de Tribunalul Bucureşti. În cel mai negru scenariu posibil ţara va fi paralizată prin organizarea a 2 congrese PNL, unul de modificare a statutului în 25.09 şi unul online pentru alegerea preşedintelui, organizat undeva după cel puţin încă o luna de la acesta”, mai arată specialistul în Drept.

Subprefectul municipiului Bucureşti, Antonela Ghiţă, care a preluat atribuţiile de prefect, afirmă că, având în vedere condiţiile existente sâmbătă, când indicele de infectare în Capitală este de 2,33 la o mie de locuitori, Congresul PNL s-ar putea desfăşura cu peste 2500 de persoane doar dacă toţi participanţii ar fi vaccinaţi cu mai mult de 10 zile înaintea evenimentului.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Ce spui, Franz?!
  Pot participa fix cat vrea zombiliticul premier si gasca lui, fix cat trebuie ca sa castige el!!

 2. Și dacă rata de pozitivare va fi de 6 la mie, congresul tot se va ține cu 5000 de participanți! Organizatorul va fi amendat și cu asta basta!

  • PNL amestecat cu PDL lui Petrov, este un partid antiromâneșc pys pe jefuirea țării, cu agende de interes străine, întotdeauna a fost împotriva omul de rand, sper sa aibă soarta pnctd

 3. Voteaza doua sute urmeaza alte doua si ultimul mohican este orban al 5001unulea.

  • Poate dă Superman timpul inapoi, deși, dacă ar fi putut, l-ar fi dat inapoi la momentul 28 de ani, chiar inainte să pună mâna pe clanța ușii barului de mexicani …
   Arriba, arriba…, andale, andale…!

 4. Cine vorbește, în loc să-și vadă de găinăriile lui, penalul Toni Neacșu!

  • Chiar in halul asta a ajuns G4 , sa citeze un Escroc?

  • Toni Neacșu a fost cercetat, dar nu a fost condamnat, e cam aceeasi situatie ca la Bârnă, dar asta nu a fost trimis încă în judecată sau nu a fost scos de sub urmărirea penală….dacă scrie presa de unul ca e penal asta nu tine loc de o decizie definitivă….G4 a preluat postarile lui pentru ca dau bine,…Toni Neacșu e cel care a ridicat excepțiile de neconstitutionalitate a completelor de la instanțe, nespecializate pe fapte de corupție….., a pus muniție PSD, ca nici Iordache sau Nicolicea nu știau drept, au fost ajutați indirect,….Toni Neacșu e unul din juriștii deștepți din România, în legile noastre învechite se misca foarte bine…Politicienii fac coada la cabinetul lui, deși e foarte scump… chiar speța cu moțiunea e explicată de omul asta,dar postarea aia nu a fost preluată de G4

  • Daca Toni Neacsu e un gainar(si este) asta inseamna ca nu are dreptate in speta asta? Sau inseamna ca ar trebui sa inchidem ochii la ordinariile lui Catzu doar pt ca le-a semnalat unul ca Toni Neacsu?

 5. Ultimele 14 zile, cazuri in Bucuresti:

  196+314+338+395+345+369+233+249+459+570+604+651+617+347=5.687

  Populatie rezidenta in Bucuresti, la 1 ianuarie, conform INS: 1.819.419

  Rezulta ca incidenta in Bucuresti e deja 3,13 la mie.

  • Ce ți mai place rahatul globalist

  • @Unul, n-am nici cea mai vaga idee ce vrei sa spui. Ce treaba au matematica si incidenta in Bucuresti cu „globalismul”?

 6. Așa și ?
  Nu vor mai raporta cazuri ce ar face sa depășească 3/1000 , din pix ,bam,v-am..

 7. Iohannis si Citu se poarta astazi de parca ar sti ca rata de pozitivare nu va depasi pragul de 3 la 1000 saptamana viitoare.
  Aceasta cred ca este informatia care ii relaxeaza.

 8. Iar cel de-al patrulea val 🌊 încetează cam pe la sfârșitul lui decembrie, prilej de bucurie creștinească și de pregătire pentru doza a cincea de mai.

 9. Certificat verde, și nu albastru ca la proscrișii consumatori de Abilify lunar, gratis….așa că nu te lega cu vreun comentariu.

 10. e si asta lefegiu USAID/OSF?

 11. legile nu sunt pentru PSDNL, ei au imunitate :))

 12. Am înțeles 200!
  Da, cu mască sau fara mască?😂😂😂

 13. 😂😂 Dacă se poate face medicina, și educație prin corespondență ( on-line), atunci de ce mama dracu nu se pot bate ăștia pe funcții, bani, fotolii și ciolan prin corespondență ( on-line)???😂😂😂

 14. Am dat click la clickbait numai ca să aflu cine este avocatul căruia nu i-ați pus numele în titlu. Și pe bună dreptate :))

 15. Rata de infectare in Bucuresti va scadea sau va ramane constanta intr-un mod miraculos pana sambata.