G4Media.ro

Aviz nefavorabil cu 93% din voturi, de la Consiliul Economic și Social,…

Sursa foto: Pexels.com

Aviz nefavorabil cu 93% din voturi, de la Consiliul Economic și Social, pentru proiectul controversat prin care Ministerul Educației vrea să reorganizeze ARACIP, agenția care acreditează școlile și grădinițele

40 de voturi pentru aviz nefavorabil cu observații, din cei 43 de membri prezenți – așa au votat reprezentanții Consiliului Economic și Social marți pentru proiectul de hotărâre de guvern privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. Actul a stârnit critici de la majoritatea membrilor CES care au luat cuvântul.

Au fost 45 de membri CES prezenți în plen, din care 1 vot a fost pentru aviz favorabil, 2 pentru aviz favorabil cu recomandări, 40 pentru aviz nefavorabil și 2 au fost absenti.

Proiectul de HG a fost reintrodus pe ordinea de zi a plenului CES după ce, în repetate rânduri, reprezentanții societății civile au acuzat ministerul că se încearcă politizarea Agenției specializate de acreditare și asigurarea calității în învățământ și au cerut retragerea documentului.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. George Simion, unicul patriot!
    Trăiască AUR și căpitanul Simion!