G4Media.ro

Avioane rusești au hărțuit drone americane în Siria, acuză SUA

Avioane rusești au hărțuit drone americane în Siria, acuză SUA

Avioane de vânătoare rusești au hărțuit drone americane care efectuau o misiune împotriva jihadiștilor în spațiul aerian sirian, a declarat miercuri un comandant american, citat de Le Figaro.

„În timp ce trei drone americane MQ-9 desfășurau o misiune împotriva unor ținte ale SI (gruparea jihadistă Stat Islamic), trei avioane de vânătoare rusești au început să hărțuiască dronele”, a declarat într-un comunicat generalul locotenent al Forțelor Aeriene americane Alexus Grynkewich.

 


„Comportament iresponsabil”

Avioanele de vânătoare rusești au lansat rachete de semnalizare în fața dronelor americane, obligându-le pe acestea din urmă să le evite, iar un pilot rus a folosit postcombustia în fața unuia dintre MQ-9, „reducând capacitatea operatorului de a pilota aeronava în siguranță”, a continuat generalul-locotenent.

„Aceste evenimente sunt încă un exemplu de acțiuni neprofesioniste și periculoase ale forțelor aeriene rusești care operează în Siria, care amenință siguranța atât a forțelor americane, cât și a celor rusești”, a declarat Alexus Grynkewich, făcând apel la Moscova să „pună capăt acestui comportament iresponsabil”.

Avioanele de luptă rusești au interacționat deja cu un MQ-9 Reaper în Marea Neagră în martie, când drona americană s-a prăbușit în mare. Incidentul a dus la noi tensiuni între Washington și Moscova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...