G4Media.ro

Avertismentul Apple în legătură cu iPhone 12: La ce distanță trebuie ținut…

Avertismentul Apple în legătură cu iPhone 12: La ce distanță trebuie ținut telefonul pentru a nu influența echipamentele medicale

Cel mai nou smartphone Apple trebuie ţinut la o anumită distanţă de echipamentele medicale care pot fi perturbate de undele magnetice şi radio, avertizează chiar Apple, trasmite News.ro.

Gigantul american, Apple, şi-a actualizat pagina de suport care vorbeşte despre influenţa pe care cel mai nou smartphone al său o poate avea asupra anumitor echipamente medicale, specificând acum distanţa minimă la care iPhone 12 trebuie ţinut de acestea.

Încă de când a lansat iPhone 12, Apple a scris în paginile de suport ale noilor sale smartphone-uri despre interferenţele care pot afecta echipamentele medicale, din cauza numărului mai mare de magneţi din telefon.

Acum, compania americană spune clar la ce distanţă este sigur ca un utilizator ce are implantat un device medical să ţină un iPhone 12. Astfel, smartphone-ul trebuie să aibă o distanţă de cel puţin 15 centimetri sau de 30 centimetri când este încărcat wireless.

Trebuie avută grijă, în special, în cazul unor dispozitive precum stimulatoarele cardiace şi defibrilatoarele.

iPhone 12 nu este primul smartphone la care se aduce în discuţie distanţarea faţă de echipamentele medicale. Însă, din cauza încărcării wireless cu MagSafe şi a numărului mai mare de magneţi incluşi pentru aceasta, distanţa şi, totodată pericolul interferenţelor sunt mai mari.

Apple a adăugat noile informaţii după ce a apărut o cercetare în publicaţia de specialitate Heart Rhythm Journal în care s-a arătat cum iPhone 12 poate întrerupe funcţionarea unui defibrilator implantat.

sursa: News.ro

sursa foto: Facebook\ Apple

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Parca nu e prea ok ca poti sa omori pe cineva cu telefonul.

    • Unde scrie asta?!

    • e si mai non ok sa nu citesti articolul, dar sa postezi. tu ai citit ce scrie? ce zice acolo? CA IN TIMPUL INCARCARII….. sI ca e din cauza MAGNETILOR.
      magnetii aia de pe spate pot provoca asta, dar aia nu sunt folositi oricand. si oricum cand il incarcai nu aveai de ce sa stai cu el in mana. deci nu te mai ofusca atat ca nu te omoara nimeni. te omori singur cand mananci prostii, nu faci miscare, bei fumezi etc. te omor singur mult mai eficient.

  2. Huawei la ce distanță trebuie ținut? Sau pe ei nu-i interesează?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.