G4Media.ro

Avertisment dur din partea cancelarului austriac pentru Guvernul de la București: Companiile…

Avertisment dur din partea cancelarului austriac pentru Guvernul de la București: Companiile austriece ar putea pleca din România

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a avertizat vineri, la finalul unei întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, că firmele austriece ar putea pleca din România din cauza modificărilor anunțate de Guvern la Codul Fiscal, precum așa-zisa taxă pe lăcomie impusă băncilor sau impozitarea cifrei de afaceri a companiilor din domeniul energiei.

Eu nu-mi fac griji pentru firmele austriece, deoarece ştiu ce firme austriece sunt aici în România şi au investit aici. Sunt firme mari cum ar fi OMV sau Erste Bank, firme care lucrează în multe state, România este o parte mai mică a activităţii. Ar putea să-şi strângă lucrurile şi să plece, dar în mod cinstit nu-mi fac griji pentru aceste firme (…) Îmi fac griji pentru mediul economic din România. De la anunțarea măsurilor au fost probleme la bursă, au reacționat investitorii. Aceste măsuri ar putea duce la pierderea de locuri de muncă. Dacă cineva se gândește la binele mediului economic, ar fi util să se gândească la niște măsuri care nu doar sună bine, ci să fie efective. Să nu se ajungă ca oamenii să-și piardă locul de muncă, să crească prețurile sau să alunge investitorii”, a declarat Kurz.

Întrebat dacă sugerează că firmele austriece ar putea pleca din România, șeful Guvernului de la Viena a răspuns: ”Nu sunt firme cărora guvernul austriac să le spună ce să facă. Sunt firme pe piața liberă și decid singure. Piața este mare și pot lucra și în alte țări, nu sunt legate de o anumită țară. Eu mă gândesc mai mult la oamenii care pot să își piardă sursa de venit și locul e muncă. Deciziile trebuie să aibă în vedere ce se întâmplă la finalul zilei”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. O sa investească PSDistii in cârciumi, se pare că sunt pepiniere de oameni de afaceri de succes
    Românii care nu doresc asta vor emigrat în tarile cu apa caldă, unde pot munci cu adevărat!

  2. Romania are nevoie de un presedinte curajos, loial si onest ! Domnul Iohannis spune multe, numai ce trebuie facut NU face. Foamea fara masura a infractorilor politici in cardasie cu multinationalele si institutiile statului corupte a dus la taxa pe lacomie. A anchetat cineva cum si cine a vandut exploatarile de petrolul, gaze naturale, paduri, etc ?

  3. N-ar fi rau sa plece Holzindustrie Schweighofer. Unde in lume ar mai putea face ce face aici?

  4. OMV, o firmă minusculă care în anul 2004, OMV a devenit liderul de piață în Europa Centrală și de Est prin achiziționarea a 51% din grupul românesc de petrol și gaze naturale Petrom, care a reprezentat cea mai mare achiziție din istoria OMV. În 2017, OMV Petrom, a fost implicată într-un scandal de evaziune fiscală. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au pregătit un dosar referitor la eventuale fapte de evaziune fiscală și probleme legate de contractul de privatizare în urma căruia OMV a cumpărat Petrom.

    • Bine ca nu a ajuns dosarul la DNA ca-l ingropau.. ca dosarul Microsoft. Cei de la DNA sunt ocupati numai cu singurul corupt din Romania, unul numit Dragnea. Presa i-a tot intrebat pe cei de la DNA despre dosarului unui „infractor” numit Klauss bla bla bla Johannis, dar… evident cei de la DNA erau ocupati cu altceva… si au declinat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.