G4Media.ro

Avalanșă în Alpii elvețieni: Nouă schiori au fost răniți și au ajuns…

Sursa Foto: Facebook/ Ski Austria Alpin

Avalanșă în Alpii elvețieni: Nouă schiori au fost răniți și au ajuns cu elicopterele la spital

Nouă schiori au supravieţuit după ce au fost prinşi de o avalanşă în Alpii elveţieni, prezentând doar răni uşoare şi moderate, potrivit Poliţiei locale, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Cei nouă excursionişti au fost găsiţi de echipele de salvare şi transportaţi cu elicopterul la spitale din apropiere, a precizat Poliţia elveţiană.

Avalanşa s-a declanşat în proximitatea piscului montan Alphubel, care are o înălţime de 4.206 metri şi se află în partea sud-vestică a cantonului Valais, aproape de graniţa cu Italia. Zona este situată în apropiere de legendarul munte Matterhorn şi de staţiunea de schi Zermatt.

„Mai multe persoane au fost luate de masa de zăpadă”, a precizat Poliţia din cantonul Valais.

Serviciile de urgenţă s-au deplasat rapid la faţa locului la bordul mai multor elicoptere.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Valais a declarat pentru AFP că 16 persoane schiau în acea zonă în momentul în care s-a produs avalanşa şi că toate au putut să fie evacuate.

Nouă dintre ele au fost transportate cu elicopterul la spitalele din satele învecinate Viege şi Sion şi trei au fost externate după ce au primit îngrijiri medicale, celelalte rămânând sub supravegherea medicilor.

„Este vorba despre răni foarte uşoare, bilanţul este deci unul pozitiv. Putem spune că au avut mult noroc”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei elveţiene.

Celelalte şapte persoane prezente pe munte în acea zonă nu au fost atinse de avalanşă şi au fost evacuate, de asemenea, pe calea aerului.

În Elveţia, cincisprezece oameni au murit în urma avalanşelor produse în ultimele şase luni şi o persoană este în continuare dată dispărută, potrivit Institutului pentru studierea zăpezii şi a avalanşelor (SLF).

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Schiorul nostru cotrocean n ar ast noroc. Pacat.