G4Media.ro

Autorităţile județene au amânat decizia privind carantinarea municipiului Bistrița, unde incidenţa COVID-19…

Autorităţile județene au amânat decizia privind carantinarea municipiului Bistrița, unde incidenţa COVID-19 este de 9,17 la mie, pe motiv că a scăzut numărul de cazuri față de ziua de joi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a decis, vineri, să amâne decizia privind carantinarea municipiului reşedinţă, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 9,17 la mia de locuitori, motivat de faptul că s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri faţă de ziua precedentă, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

„S-au analizat numărul de cazuri de COVID-19 din ultimele 14 zile, rata incidenţei, precum şi focarele. Datele relevă o scădere în numărul de cazuri înregistrate în Bistriţa, precum şi o scădere a incidenţei. La data de 12 noiembrie, în municipiu s-a înregistrat o incidenţă de 9,38/1000 de locuitori (incluzând focarele) şi 9,08/1000 locuitori (fără focare), iar în data de 13 noiembrie incidenţa este de 9,17/1000 locuitori (cu focare) şi 8,36/1000 locuitori (fără focare). Având în vedere acest aspect, CJSU a hotărât să amâne pentru moment impunerea măsurii carantinării oraşului, urmând să aibă loc o nouă şedinţă la începutul săptămânii viitoare”, se menţionează în comunicat.

CJSU precizează că, în cazul în care numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrat în municipiul Bistriţa va creşte, carantina „va fi instaurată fără ezitare”.

Autorităţile transmit populaţiei să rămână vigilentă, să evite aglomeraţiile şi să respecte regulile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică şi au cerut administratorilor magazinelor să ia măsuri de siguranţă suplimentare.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost confirmate 181 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare de la debutul pandemiei.

Potrivit datelor transmise vineri de Instituţia Prefectului, printre cei confirmaţi cu COVID-19 se numără patru beneficiari ai unui centru de asistenţă pentru vârstnici, doi asistenţi medicali, un infirmier, un pacient al unui centru de dializă, un educator de la un centru pentru protecţia copilului, dar şi un angajat din cadrul Prefecturii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ar face mai bine sa carantineze acum tantalaii, daca nu vor sa-i prinda alegerile in carantina.
    Vremea se va inaspri si virusul odata cu vremea. Iar avem la Bistrita niste stientologi clarvazatori, de ce nu deschid si scolile?

  2. Arafate, unde esti ma?! Vezi ca vor unii sa scape! So pe ei!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.