G4Media.ro

Autoritățile germane: Închisorile nu sunt pregătite pentru revenirea în țară a militanților…

Autoritățile germane: Închisorile nu sunt pregătite pentru revenirea în țară a militanților islamiști/ În landul Renania de Nord – Westfalia, unul din cinci deţinuţi este musulman

Închisorile din Germania trebuie să se pregătească mai mult pentru revenirea militanţilor islamişti din zonele de război siriene şi kurde astfel încât să prevină o radicalizare suplimentară în spatele gratiilor, relatează dpa joi, citând mai mulţi experţi.

Cercetătorul în domeniul conflictelor Andreas Zick a declarat că Germania nu este suficient de pregătită pentru a combate radicalizarea în închisori şi nimeni nu poate estima nivelurile de stres post-traumatic de care combatanţii străini repatriaţi ar putea suferi.

Zick a spus că sunt necesare mai multe cercetări asupra modurilor de a preveni creşterea radicalizării şi răspândirea ei în spatele gratiilor. „Nu putem menţine nivelul scăzut din acest punct de vedere”, a spus el.

Peter Biesenbach, ministru al justiţiei în landul Renania de Nord – Westfalia, a spus că riscul a crescut nu numai din cauza combatanţilor străini care revin din Siria şi Irak, ci şi din cauza faptului că numărul islamiştilor condamnaţi este în creştere.

Potrivit estimărilor actuale, mai multe sute de combatanţi islamişti s-ar putea întoarce în Germania. Din cele 16 landuri ale Germaniei, 14 au implementat programe de prevenire a radicalizării şi de combatere a radicalizării, iar ultimele două landuri pregătesc şi ele proiecte similare.

În jur de o treime dintre cei 1.050 de islamişti germani despre care se ştie că au călătorit în zone de război s-au întors în Germania până în prezent.

În landul Renania de Nord – Westfalia, unul din cinci deţinuţi, care sunt în total 16.500, este musulman, iar 32 dintre ei provin din medii islamiste radicale. Un număr de 26 de imami din acest land s-au oferit voluntari pentru a oferi sprijin şi îndrumare religioasă.

Sursă: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. V-ati luat pe cap islamisti, suportati consecintele. Vai voua!

  • Nu si-au luat, au primit cadou de prin anii ’60.

  • Vai voua. Bine spus germanii au salarii de nimic,
   nu au autostrazi,
   daca suna la 112 li se spune sa nu tina linia ocupata,
   spitale si invatamint ce sa mai vorbim.
   Sau poate ca asta e Romania nu sunt prea sigur.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.