G4Media.ro

Autoritățile din Macedonia vor retrage licența companiei care deținea autocarul în care…

Autoritățile din Macedonia vor retrage licența companiei care deținea autocarul în care au murit 45 de oameni după ce acesta a luat foc/ Autocarul nu avea actele necesare pentru transport

Autorităţile din Macedonia de Nord vor retrage licenţa companiei căreia îi aparţinea autocarul implicat luni spre marţi într-un accident în Bulgaria soldat cu 45 de morţi, după ce s-a aflat că autocarul respectiv nu avea licenţă, transmite miercuri EFE.

Ministrul transporturilor nord-macedonean, Blagoj Boşvarski, a declarat că autocarul care a luat foc pe autostrada Struma din Bulgaria nu avea actele necesare pentru a putea circula nici în interiorul frontierelor naţionale şi nici în străinătate.

„Compania în sine avea licenţă pentru transportul pasagerilor, dar conform articolului 11 din Legea Transporturilor, fiecare autocar trebuia să aibă o copie a licenţei pentru a putea circula. Acest autocar nu avea niciun fel de licenţă. Nu se află pe lista Ministerului Transporturilor”, a declarat Boşvarski, într-o conferinţă de presă la Skopje. Din acest motiv au fost începute demersuri pentru anularea completă a licenţei companiei Besa-Trans, a adăugat ministrul nord-macedonean.

La rândul său, ministrul de interne Oliver Spasovski a informat că autocarul a trecut inspecţia tehnică în octombrie, dar după aceasta ar fi trebuit să obţină documentaţia pentru licenţă, ceea ce nu s-a întâmplat.

Autorităţile nord-macedonene încearcă să afle cum a fost posibil ca, în aceste condiţii, autocarul să traverseze mai multe frontiere, îndeosebi cele ale Bulgariei şi ale Turciei.

„Verificăm de câte ori a circulat în străinătate respectivul autocar”, a explicat Boşvarski.

În timp ce Macedonia de Nord marchează miercuri cea de-a doua zi de doliu naţional în memoria victimelor accidentului – 44 de cetăţeni nord-macedoneni şi un sârb -, Ministerul Sănătăţii de la Skopje a informat că cei şapte supravieţuitori se află în stare stabilă şi vor rămâne în spitalul de urgenţă Pirogov din Sofia până vineri inclusiv.

Procuratura generală din Bulgaria a deschis marţi o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, petrecut în momentul în care autocarul se întorcea în Macedonia de Nord după o excursie în Turcia.

Potrivit primelor informaţii, autocarul s-a răsturnat după ce s-a izbit la primele ore ale dimineţii, pe întuneric, de bariera de protecţie a autostrăzii Struma, în apropiere de Sofia, şi a luat foc. Majoritatea pasagerilor au murit în incendiu, însă nu este deocamdată clar dacă autocarul a luat foc înainte sau după ce s-a răsturnat.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Captură Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter