G4Media.ro

Autoritățile din Macao ridică starea de urgență după ce niciun caz de…

Sursa foto: Unsplash / Constantine S

Autoritățile din Macao ridică starea de urgență după ce niciun caz de COVID-19 nu a mai fost detectat în ultimele nouă zile

Macao îşi va redeschide serviciile publice, spaţiile de divertisment şi restaurantele începând de marţi, au anunţat autorităţile locale, într-o perioadă în care acest centru mondial al jocurilor de noroc încearcă să revină la o viaţă normală şi a decis să iasă din lockdown, după ce niciun caz de COVID-19 nu a mai fost detectat în ultimele nouă zile, informează Reuters, citată de Agerpres.

Saloanele de înfrumuseţare, centrele de fitness şi barurile vor putea la rândul lor să îşi reia activităţile, a anunţat guvernul local într-un comunicat publicat luni. Anunţul a fost făcut după ce autorităţile din Macao au precizat că veniturile obţinute de cazinouri în luna iulie au scăzut cu 95% în raport cu anul precedent, fiind de doar 49,5 milioane de dolari – cel mai scăzut nivel din istoria acestei industrii locale.

Cazinourile din Macao au fost închise pentru 12 zile în luna iulie, fiind redeschise pe 23 iulie după ce autorităţile locale au început să relaxeze măsurile stricte adoptate împotriva răspândirii noului coronavirus, în urma cărora majoritatea magazinelor şi spaţiilor publice au fost obligate să rămână închise.

Macao, o fostă colonie portugheză, a raportat aproximativ 1.800 de cazuri de COVID-19 de la jumătatea lunii iunie, când s-a confruntat cu cel mai grav val al pandemiei de coronavirus, ce a determinat închiderea cazinourilor şi plasarea oraşului în lockdown.

În pofida acestei redeschideri oficiale, anumite afaceri vor rămâne cel mai probabil închise pentru cel puţin câteva săptămâni, au spus analiştii locali, din cauzare unor restricţii foarte dure care sunt încă în vigoare.

Autorităţile sanitare le-au impus rezidenţilor să poarte măşti sanitare inclusiv atunci când ies în aer liber şi să prezinte un test COVID-19 cu rezultat negativ pentru a putea avea acces în cele mai multe spaţii publice.

„Nu au mai existat cazuri de infecţii comunitare în Macao pentru nouă zile consecutive… şi riscul de transmitere a noului coronavirus a fost redus foarte mult”, precizează comunicatul de luni.

A fost pentru prima dată când autorităţile din Macao s-au confruntat cu răspândirea rapidă a variantei Omicron.

Peste 90% din rezidenţii din Macao sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, însă autorităţile locale urmează cu stricteţe politica oficială de „zero COVID” adoptată de China, ce constă în stoparea tuturor focarelor aproape indiferent de costuri, spre deosebire de restul ţărilor lumii, ale căror populaţii trăiesc alături de acest virus.

Macao are un singur spital public, care s-a aflat deja în situaţia de a fi supraaglomerat chiar şi înainte de declanşarea pandemiei.

Sands China, Wynn Macau, MGM China, Galaxy Entertainment, SJM Holdings şi Melco Resorts sunt cei şase deţinători de licenţe de jocuri de noroc în cazinourile din Macao. Licenţele lor vor expira la sfârşitul acestui an.

Aceste companii au absorbit pierderile şi se pregătesc să liciteze pentru noi licenţe într-o afacere care a generat venituri de 36 de miliarde de dolari în 2019, ultimul an înainte ca restricţiile anti-COVID-19 să afecteze grav acest sector de activitate.

Sursa foto: Unsplash / Constantine S

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. In câteva zile vor reizbucni cazurile din nou in Macao.