G4Media.ro

Autorii atentatului comis la Ankara în 1 octombrie ar fi venit din…

sursa foto: Captura Vide

Autorii atentatului comis la Ankara în 1 octombrie ar fi venit din Siria folosind tot parapanta cu motor, la fel ca teroriștii Hamas care au atacat Israelul, transmite ministrul turc de Interne

Cei doi autori ai atentatului comis la Ankara pe 1 octombrie, în care doi poliţişti au fost răniţi, au sosit „cel mai probabil” din Siria folosind tot o parapantă cu motor, la fel cum au procedat weekendul trecut teroriștii Hamas care au invadat Israelul, a declarat joi ministrul turc de interne Ali Yerlikaya, relatează AFP conform Agerpres.

„Autorii atentatului de la Ankara au sosit cel mai probabil din Siria cu o parapantă cu motor”, a declarat Ali Yerlikaya pentru jurnalişti la Istanbul.

„Nu am reuşit încă să găsim parapanta. Acţionăm pentru a asigura securitatea în ceea ce priveşte zborurile la joasă altitudine”, a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

Declaraţia privind posibilul mod de operare al celor doi atacatori de la Ankara aminteşte de cel folosit la 7 octombrie de unii membri ai grupării islamiste Hamas pentru a se infiltra pe teritoriul israelian din Fâşia Gaza, în timp ce alţii au ajuns pe cale terestră şi pe mare.

Aproximativ 1.200 de israelieni, majoritatea civili, au fost ucişi în ofensiva lansată de Hamas în Israel.

Cei doi atacatori de la Ankara au murit în atentatul asupra clădirii Ministerului turc de Interne şi al poliţiei, unul în momentul detonării vestei explozive, iar celălalt împuşcat mortal de poliţişti.

Atacul, revendicat în aceeaşi zi de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a declanşat o serie de bombardamente lansate de Turcia în nordul Siriei şi în Irak, unde PKK dispune de baze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Si Erdogan ii apara pe teroristii Hamas. Deci teroristii Hamas sunt teroristi buni pentru el dar cei din Siria sunt rai.

  2. Bine le-a facut la turci….asta merita nulitatea de Erdogan……..condamna Israelul,dar nu spune nimic de atrocitatile Hamas…….Erdogan este o mizerieeee de om. Un nimeni si nimic!