G4Media.ro

Australienii adoptă animale de companie pentru a combate singurătatea izolării la domiciliu

Australienii adoptă animale de companie pentru a combate singurătatea izolării la domiciliu

Australienii, asemenea locuitorilor altor ţări de pe glob, respectă de mai multe săptămâni măsurile de izolare la domiciliu impuse pentru combaterea propagării , însă, pentru mulţi dintre aceştia, efectul secundar este sentimentul de izolare şi singurătate, notează Reuters.

Pentru a combate însingurarea, multe persoane adoptă un animal de companie, potrivit lui Steve Coleman, director executiv în cadrul Societăţii regale pentru prevenirea cruzimii faţă de animale din statul New South Wales.

„În weekendul care s-a încheiat am constatat o creştere cu circa 300% a adopţiilor pe teritoriul statului nostru, o veste minunată de altfel”, a declarat Coleman pentru Reuters.

Pentru Chris Moysa, o profesoară din Sydney, răspândirea  înseamnă zile lungi petrecute în singurătate la domiciliu. Dar asemenea multor alţi australieni, Moysa are acum un nou tovarăş, după ce a l-a adoptat pe Fred, o pisică albă cu pete negre, care era în căutarea unui nou cămin după ce fusese plimbat între o familie adoptivă şi alta.

”Îmi ţine companie, mai e cineva în apropiere, te face să zâmbeşti, se comportă caraghios”, a spus Moysa pentru Reuters.

„Îţi sunt aproape, nu te judecă, îţi oferă dragoste necondiţionată, e imposibil să nu le iubeşti”, a mai spus aceasta.

Măsurile de distanţarea socială impuse în Australia au contribuit la încetinirea propagării epidemiei, rata de creştere a noilor infectări scăzând cu aproape două treimi în decursul unei săptămâni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mda, iar când revin, le abandonează…ghici cine suferă?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.