G4Media.ro

Australia va interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale, scriu ziarele australiene

Sursa foto: Unsplash / Solen Feyissa

Australia va interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale, scriu ziarele australiene

Australia va anunța săptămâna aceasta interzicerea TikTok pe telefoanele guvernamentale, urmând alte țări care au interzis aplicația video deținută de chinezi din cauza unor probleme de securitate, au relatat ziarele australiene, potrivit Reuters.

Premierul Anthony Albanese a fost de acord cu interzicerea utilizării TikTok la nivelul întregului guvern după finalizarea unei analize efectuate de departamentul de afaceri interne, a relatat ziarul The Australian.

Statul Victoria va interzice, de asemenea, aplicația de videoclipuri scurte de pe telefoanele guvernamentale, a relatat ziarul The Age, citând un oficial al guvernului de stat care a declarat că Victoria va urma îndrumările guvernului federal.

Statele Unite, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Canada, Belgia și Comisia Europeană au interzis deja aplicația de pe dispozitivele oficiale din cauza unor probleme de securitate.

TikTok a fost supusă unui control din ce în ce mai atent din cauza temerilor că datele utilizatorilor din aplicația deținută de compania ByteDance, cu sediul la Beijing, ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez, subminând interesele de securitate occidentale.

Directorul general al Tiktok Australia, Lee Hunter, a declarat, citat de The Age, că firma a fost dezamăgită să afle de interdicție prin intermediul presei „în ciuda ofertelor noastre repetate de a ne angaja în mod constructiv cu guvernul în legătură cu această politică”.

„Subliniem că nu există nicio dovadă care să sugereze că TikTok reprezintă în vreun fel un risc de securitate pentru australieni și nu ar trebui să fie tratată diferit față de alte platforme de socializare”, a spus acesta, citat.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...