G4Media.ro

Australia va creşte cu 32 de miliarde de dolari cheltuielile de apărare…

sursa foto: Facebook / Royal Australian Navy

Australia va creşte cu 32 de miliarde de dolari cheltuielile de apărare pentru următorii zece ani

Ministrul apărării australian Richard Marles a anunţat miercuri o creştere a cheltuielilor destinate apărării cu 50 de miliarde de dolari australieni (32 de miliarde de dolari americani) pentru următorii zece ani, relatează dpa şi Reuters, transmite Agerpres.

Pachetul de cheltuieli include o sumă suplimentară de 5,7 miliarde de dolari americani pentru următorii patru ani şi alocarea imediată a peste un miliard de dolari pentru accelerarea dezvoltării rachetelor cu rază lungă de acţiune şi a sistemelor de ţintire, precum şi a sistemelor robotice şi autonome, a mai spus Marles.

Noua finanţare reflectă noi priorităţi, precum rachetele cu rază lungă de acţiune, pe care Australia le consideră necesare într-o lume în care un potenţial conflict între China şi Statele Unite ar putea schimba regiunea.

„Prezumţiile optimiste care au ghidat planificarea apărării după Războiul Rece au dispărut de mult”, a declarat Marles într-un discurs la clubul naţional de presă. „Mediul în care trăim este caracterizat de incertitudine şi de tensiunile unei concurenţe strategice înrădăcinate şi în creştere între Statele Unite şi China”, a mai spus el.

Finanţarea include, de asemenea, o modernizare a flotei navale a Australiei, inclusiv a programului de submarine cu propulsie nucleară AUKUS, precum şi alte priorităţi, cum ar fi drona subacvatică Ghost Shark.

Armata australiană urmează să primească mijloacele pentru o mai mare manevrabilitate în zona de coastă cu o capacitate sporită de lovituri terestre şi maritime cu rază lungă de acţiune, în timp ce forţele aeriene vor fi echipate cu capacităţi sporite de monitorizare şi lovituri pe distanţe lungi, pe uscat, mare şi aer, potrivit Ministerului Apărării.

„Într-o perioadă de provocări complexe şi de incertitudine crescută, o Forţă de Apărare mai puternică, integrată şi capabilă este de cea mai mare importanţă”, a mai spus Marles, adăugând că obiectivul principal al guvernului de la Canberra este de a proiecta puterea de apărare în regiunea Asia-Pacific, mai degrabă decât protejarea graniţelor Australiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...