G4Media.ro

AUR și Ura

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

AUR și Ura

Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu a lansat o nouă acțiune de tip fascist și extremist, incitând pe Facebook la ură împotriva presei. Într-un mesaj postat miercuri, Alianța pentru Unirea Românilor își îndeamnă susținătorii să întocmească liste negre:  ”Haideți să vedem care sunt cele mai toxice și false „organe de presă”. Începem noi: G4media…Completați voi!”.

Într-o singură oră, postarea a strâns sute de comentarii. Cum era de așteptat, cei mai mulți susținători AUR cred că toată presa este vândută politicienilor, cumpărată de partide și că acționează la cheremul lor. Comentatorii AUR mai scriu că toate televiziunile și publicațiile online mint, cu excepția România TV, un post ”cu știri adevărate”, care le inspiră ”încredere”.

Ce fac liderii AUR și de ce este extrem de periculoasă acțiunea lor? George Simion și Claudiu Târziu vor să se răzbune pe G4Media.ro deoarece scrie despre AUR, în mod programatic, că este ”partid extremist”. După asaltul asupra Parlamentului, G4Media.ro a luat decizia editorială de a preciza în toate știrile, relatările și articolele că AUR este un partid extremist, așa cum se raportează la el întreaga presă internațională, pentru ca cititorii să fie avizați în permanență că avem de a face cu un partid anti-democratic, indiferent ce ar pretinde.

Decizia G4Media.ro de a ne raporta la AUR ca la un partid de extremă dreaptă a venit însă la capătul unui lung șir de fapte, acțiuni și declarații de tip fascist și neolegionar comise de acest partid profund nociv pentru societatea românească, sintetizate deja de Cristian Pantazi aici.

Răspunsul liderilor AUR este o incitare la ură pur sânge împotriva G4Media.ro, fără argumente, un îndemn la linșaj public. George Simion și Claudiu Târziu nu pot explica de ce G4Media.ro este ”cel mai toxic și fals organ de presă”, însă deschid sesiunea de scuipături la adresa presei bazându-se pe o realitate: credibilitatea presei în general este în declin, din cauză că majoritatea redacțiilor iau bani de la Guvern sau de la partide. Numai că G4Media.ro se numără printre puținele redacții din România care are afișat următorul disclaimer la sfârșitul fiecărui articol:

 • G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.

Liderii AUR atacă, după Parlament, o altă instituție-cheie în orice democrație: presa. Ca orice partid fascist care se hrănește din răspândirea urii și a neîncrederii în tot și în toate, AUR are și el nevoie de dușmani reali sau imaginari cu care să se războiască în permanență.

Cu bune și cu relele lor, Parlamentul, Presa, Justiția, sunt piloni de bază într-o democrație. Fără ele nu putem funcționa. Una este să le critici activitatea, să arăți ce nu merge, cu totul altceva să inciți programatic la ură împotriva lor. Or, a ridica ura publicului împotriva unei redacții din poziția de partid parlamentar, cu 20% în sondaje, reprezintă o acțiune profund anti-democratică, un atac la libertăți fundamentale.

Nu degeaba susținătorii AUR se mai regăsesc doar în România TV, un post care vorbește aceeași limbă cu ei mai ales pe tema vaccinării și restricțiilor, subminate metodic. Și unii și alții susțin în schimb toate conspirațiile, fake news-urile și aberațiile posibile.

Umberto Eco identifica 14 trăsături specifice unui partid fascist, AUR le bifează pe majoritatea. Prin atacul la adresa presei și G4Media în particular, AUR se încadrează la trăsătura cu numărul 7: Obsesia pentru complot. „Astfel, la rădăcina psihologiei fasciste se află obsesia pentru un complot, eventual unul internațional. Adepții trebuie să se simtă asediați”, explică Eco una dintre metodele fasciste de a strânge adepți în jurul lor.

Așa au ajuns toate -ismele la putere (nazism, comunism, legionarism), cățărându-se pe slăbiciunile reale ale democrației sau capitalismului, în vremuri de criză economică și politică, când publicul debusolat este mai vulnerabil la mesajul extremist și atras de dictaturi.

Ce constat însă este lașitatea extremă a lui George Simion și Claudiu Târziu, frica de a se privi în oglindă și de a-și asuma identitatea fascistă, extremistă și legionară. De pildă, postarea despre G4 apare pe pagina de FB a partidului AUR, nici Simion, nici Târziu n-au curajul să răspândească ei mesajul, stau ascunși în spate lui. Afirmația despre Holocaust că reprezintă o ”temă minoră” a fost plasată tot într-un comunicat al partidului. Oficial, domnul Simion se preface că ar fi altceva, susținând că va vizita Muzeul Holocaustului.

Falsa pioșenie și înțelegere a Holocaustului i-au trecut însă repede, în aceeași emisiune, George Simion l-a anunțat  președinte de onoare al partidului pe Călin Georgescu, un admirator entuziast al lui Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu. Este pur și simplu o insultă la adresa evreilor și a memoriei victimelor Holocaustului.

Nu mai ține șmecheria asta: una spune AUR pentru publicul lui, alte pretind liderii săi la televizor. Nu te poți opune în Parlament studierii Holocaustului în școli, despre care spui că este o ”temă minoră” și să pretinzi apoi că vizitezi muzeul din Washington. Este insultător, o golănie de stadion și nimic mai mult.

Iar toate astea se petrec în ajunul Zilei Internaționale de Amintire a Holocaustului.

Așadar, domnii Simion și Târziu știu bine că au născut un monstru politic, o oroare de partid, dar ei, părinții lui, vor onorabilitate. Ciumații politicii românești pretind respect.

Nu-l pot avea, câtă vreme apelează la toate armele interzise în politică. AUR reprezintă azi o mare vulnerabilitate pentru statul român și pentru democrație, într-un context extern atât de delicat, cu războiul la ușa Ucrainei. Lucrurile se complică dacă adăugăm că întreg narativul AUR împotriva valorilor democratice servește propagandei Rusiei, fie în mod conștient, fie din poziția idiotului util. Acest partid nefrecventabil trebuie izolat și denunțat ca extremist în fiecare moment.

Este datoria și obligația presei ca, în aceste vremuri tulburi, să le devoaleze mereu adevărata față. Au atacat fizic Parlamentul, au agresat politicieni, i-a amenințat până și în casele lor, azi a venit rândul presei. E doar o chestiune de timp până când ura și violența promovate de AUR în societatea românească se vor revărsa fizic și împotriva jurnaliștilor.

Însă există și o veste bună în demersul anti-presă al AUR, continuatorul defunctului PRM condus de Vadim Tudor: când te înjură extremismul, știi sigur ca gazetar că ești pe drumul cel bun. Și Vadim Tudor glorifica dictatori și ura partizanii democrației.

Pentru noi, răbufnirile AUR reprezintă cel mai clar indiciu că facem ce trebuie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

184 comentarii

 1. AUR NU ESTE UN PARTID. ESTE O SCULA. CINE O MANUIESTE ?

  • Nici G4 nu e instituție de presă. E trompeta de partid a USR-ului și nu le place când le spui pe nume.

  • Numai somități!

  • Alex, macar USR nu e partid neonazist. USR face ceva concret pentru romania. Ca sunteti voi pusi pe treaba sa ii demonizati asta e altceva. Dar USR va merge mai departe chiar daca acum sunt la un minim in sondaje! Dar voi nu veti mai exista deloc. In curand veti fi ca niste curci fara cap dand din colt in colt.

  • @Vali , nu stiu despre cine vorbesti cand spui „voi”. Nu ma identific ca parte a unui grup politic.Ce ma deranjeaza este dubla masura care se aplica in presa „libera”. USR ce anume a facut concret? In Timisoara si Bucuresti inca e frig ( totusi am auzit ca sectorul 1 a mai scapat de gunoaie).Cu 2 ministri la sanatate USR nu a demonstrat nimic. Aur nici atat nu a demonstrat. PSD ,PNL,UDMR best friends forever. Presa trebuie sa sanctioneze orice derapaj, nu doar derapajele partidelor care nu contribuie la conturile presei libere.

  • @Vali Problema voastra a membrilor de partid USR e ca toti care nu sunt cu voi sunt „curci fara cap dand din colt in colt”. Sunteti inapti sa raspundeti necesitatilor tuturor categoriilor sociale, sa ascultati toti cetatenii. La voi nu e dorinta de armonie si respect pentru parerile altora, stresul vostru e cum sa ii convertiti pe toti ori asta nu se poate. Vezi mai jos comentarii.
   De combinatiile lui Barna prin partid nici nu mai amintesc.

  • @Toti astia care ati comentat mai sus. Singura voastra problema e USR. Dar pe voi nu va deranjeaza ca PSD si PNL va baga mana pana la cot in buzunar si va trateaza ca pe niste gunoie. Voi sunteti doar niste potai care latra la ce zice ala mai mare. Nu va place sa cresteti, va place sa ramaneti in mizerie cu ochii crapati in ecranu televizorului si sa fiti plini de ura la tot ce e bun. Va meritati soarta cu varf si indesat. Era unu pe vremuri care zicea „Nu am timp sa ma ocup de toti prostii” Ei bine uite ca s-au gasit unii care sa se ocupe de voi: AUR.

  • Cica in Bucuresti si in Timisoara e tot frig. Unde e cald? 30 de ani s-a peticit sistemul de termoficare, acum vrem sa faca unii ce nu s-a facut in acesti 30 de ani. Intr-un an vor. PSD si PNL au fost 30 de ani la guvernare. USR a avut un an ministerul sanatatii, intr-o perioada grea, subfinantati. Dar in anul ala trebuiau ei sa repare tot. Realitatea e una, oricum v-ati c(a)ca pe voi. 30 de ani de sp(a)gangeala si c(o)ruptie. Poate sa vina mama lui Stefan cel Mare, nu se poate repara intr-un an totul.

  • Deci pana la urma…ce a facut USR concret?Scuza asta cu „mostenirea grea a ultimilor 30 de ani” o stim bine si de la alte partide….daca tot sunteti generatia noua ar fi bine sa veniti si cu scuze noi.

  • Cand te-înjură-un prost, să ști că ai rost !
   G4media are un rost, și asta-i roade pe legionarii lui Simion, Târziu și Tănase.

  • Vai de mine, cat adevar. Daca nu citeam aici, nici nu stiam ca membrii hAUR au mai facut ceva. Tot speram sa dispara in necunoscut, dar tot mai apare cate un rahat despre ei.

  • B(a)i Alex, daca esti at(a)t de prost sa nu intelegi e a facut USR, de ce crezi ca ar trebui cineva sa iti explice? Tu oricum stii mai bine. Sau vrei sa spui ca daca cineva iti explica ca USR a oferit in sfarsit o alternativa competenta la t(a)mpitii din PSD gen Andrusca sau Cuc, sp(a)gangistii care plecau cu punga de bani din spitale ca Pintea, p(u)scariabilii de Nastase sau Dragnea (presedinti de partid!), o sa intelegi si o sa iti ceri iertare? E clar ca asta nu o sa se intample niciodata. USR a facut multe, dar trebuie sa fii de buna credinta si sa te duca capul. Nu e cazul tau.

  • @All, multe injuraturi si putine argumente.Am intrebat de lucruri concrete si tu mi-ai oferit doar injurii.Deci USR merita osanale doar pentru ca exista?

  • @All, Vali: pacat ca nu ma lasa G4 sa pun un link, sa vedeti poza cu 17.5 grade in apartament racordat la Colterm in Timisoara, respectiv 24 de grade in apartament racordat la sistemul centralizat de incalzire in Oradea. Asta cu 17.5 e anul acesta, anul trecut vorbeam de temperaturi ok in Timisoara. Ce nu vreti voi sa intelegeti sau sa vedeti este ca da, aceste regii functioneaza pe pierdere si cu subventii, da, e nevoie de o eficientizare masiva, dar nu poti sa faci ce a facut Fritz in prag de iarna, fara un plan de avarie. O lasi naibii de grea mostenire, te apuci din primavara si eficientizezi. Iei taurul de coarne si o faci. Nu schimband consilii de administratie cu procese peste procese, ci luand naibii pas cu pas intreaga retea. Dar administratie mai slaba ca si cea pastorita de Fritz si Lascau nu a vazut Romania in istorie. Orasul este condus la un nivel de gradinita. Daca ati avea parintii prin spitale tremurand de frig in aceasta perioa poate ati fi mai echidistanti… pacat ca nu apare vreun sondaj in Timisoara, cred ca Fritz a ajuns la 2-3%…

  • In final, morala e ca ati ajuns ca niste tristi sa va agatati de articolele despre AUR ca sa mai vorbiti putin de USR. Trecute sunt vremurile cand faceati pe nebunii pe strada (si am iesit si eu atunci) apoi in parlament. Nu mai aveti lipici, cateva luni de guvernare v-au epuizat si sincer lunile alea ne-au epuizat pe toti.

  • Nu te mai da naiv. Sa știi că pe acest site nu sunt fraierii de pe la antene. Încearcă pe acolo. Aici nu te crede nimeni.

  • Progreseii mor de gelozie, până și persoane onorabile, buni creștini, care au fost la usereu până la infuzia de progresiști veniti odată cu Bârnă, au trecut la AUR,….pentru talibanii useristi, va spun o poveste, din preaderare.. acum vreo 15 ani, un proiect deosebit, finanțat de USAID, a fost derulat de Academia Română…Manager de proiect..Calin Georgescu,..experți Dan Ilie Barna, Moise Guran și Adrian Curaj, fost ministru în guvernul Ciolos…atunci era genial, mancau si progresiștii o pâine…acum e legionar….Dubla masura, asta e progreseul. G4 si cohortă de Ong-uri profitoare fac parte din ecosistemul woke, ei au voie să pună etichete…mai ales face articolele când traduc diverși indivizi care au aceeasi agenda globalizată

  • Papusarii sunt la rasarit…daca cineva nu stia asta. E aceiasi figura cu inceputul „revolutiei” cand Dan Iosif (l-ati uitat?) scotea galeriile de fotbal pe strada.

  • E clar că USR e in creștere, alfel nu erau atat de preocupati securiștii-comuniști de USR.

  • Doare rau ca USR a propus un alt model de politician. Imperfect, da, oamenii aia nu au iesit din spuma marii, tot romani sunt. Dar au mai lucrat prin mediul privat, au mai scris niste proiecte, au mai gestionat activitati. Ce au facut concret? Sunt foarte multe exemple. Desi stiu ca discut cu postaci si oameni care „stiu ei mai bine”, o sa dau niste exemple de ce au facut simple, ridicole chiar. Intrebarea e de ce nu s-au facut paa la ei. Pentri ca psdidtii si pnlistii „fac si dreg” dpar din gura, iar in rest sunt ocupati cu sp(a)gangeala. Drula a modificat normativul care reglementa dimensiunile elementelor de pe austostrada, reducand spatiul de pe mijloc si adaugandu-l partii carosabile. Se circula mai in siguranta astfel, ai mai mult loc de redresare, confort psihologic. Tot USR a propus si a reusit sa desfiinteze pensiile parlamentarilor. Da, ei. Unii parlamentari s-au razgandit acum si au cerut in instanta sa le reprimeasca, dar au esuat. Tot USR a fost implicat masiv in proiectul PNRR. Ala despre care se sustinea la un moment dat ca nu va fi aprobat. Ei bine, ai venit si primele miliarde de euro, aveam nevoie ca de apa de ei. Poftim, exemple concrete. Doar trei, din sute, ca sa nu va doara capul. Desigur, postacii nu vor recunoaste in veci ca le tremura pantalonii partidelor formate din sp(a)gangisgi, nepoti, amante, int(e)rlopi, ce au fost conduse de mai multe ori de condamnati penali (daca sefii PSD au fost condamnati penal si nu o data, va dati seama ce e in PSD?).

  • O manuiesc sovieticii si politicienii rusi adica dusmanii din totdeauna ai Romaniei si romanilor

 2. Felicitari, G4media, sunteti pe drumul cel bun daca va injura aur!

  • Felicitari, AUR, sunteti pe drumul cel bun daca va injura g4media!

  • Bagator de seama .. g4 nu i a injurat pe acesti impostori , lupi in blana de oaie este hAur

   Hai fugi de aici !

  • Până acum, n-am dat prea multă importanță celor spuse peste tot pe media cu privire la AUR, tocmai din considerentul că partidele cu vechime se văd amenințate de AUR la următorul vot.
   Acum însă, o frază dintr-un articol publicat tot aici pe G4M mi-a atras atenția. E vorba de analiza istoricului Oliver Jens Schmitt în care spune:

   „În programul său, AUR oferă în principal sloganuri, dar nu și abordări pentru rezolvarea problemelor grave ale României.”

   Acum, dacă e s-o iei la bani mărunți, nici partidele mari n-au fost prea departe de cele enunțate prin cuvintele d-lui Schmitt; însă cel puțin au avut măcar forța sau au asigurat acel establishment politic – de bine, de rău..

   E complicat..
   Ideea e că nu avem Clasă Politică în România. Nu una, DE NĂDEJDE!

   Dle Orban! – Al nostru, de la PNL: hai odată cu PNLul acela Conservator și lăsând orgoliile, asociați-vă cu useriștii !

   Pe ăia barem (PSD & PNL ‘o singură frăție’) i-am văzut, 30 și ceva de ani, de ce sunt în stare.. Acum să-i vedem și pe ăștia.

 3. Smioooorc a’la Tapalabă

  • Oauuu. Ce inteligent! Superb! Genial! Si acum fugi inapoi in pătuț, să nu te prindă tati analfabetul funcțional că i-ai umblat la telefon. Că-ți rupe mânuța și te trimite la produs în UE aia urâtă și rea.

  • „Antena3, niste derbedei!”
   „Puie Monta!”
   „PuieMSD!”
   „PSDPNL aceeasi mizerie!”

   Spirala violentei a fost pornita de mai multi ani, si nu de AUR. Semeni vant culegi furtuna.

   AUR sunt vagabonzii zilei, reflectoarele sunt pe ei.
   Dar bineinteles ca nu se opreste aici, AUR nu e veşnic. In urma AUR vor veni altii mai violenti, care ne vor face sa il regretam pe Simion ca pe un intelectual rasat si pe Şoşoaca ca pe o stea a comediei televizate…

 4. Pe când? Ca din partea usereului am văzut doar “sa crape sosocii”, “alegătorii pesede sunt bătrâni și prosti, sa moara”…. Etc. Hai bai tapalaga, fi corect. Sunt fanii tai de pe site. Ti-e rusine cu ei? Cumetri tai in ale apocalipsei covid și trolatul rusesc.

  • „Cumetri tai”
   De ce atata analfabetism???

  • “i”-ul ăla era problema. Aceeași superficialitate și tendința de a duce in derizoriu ca la orice userist cu complexe de superioritate. De parca pe tine nu te trădează autocorrect-ul uneori când dai check in pe feisbuc la Starbucks in ziua de leafa. Simplu fapt ca ai identificat o banala eroare gramaticală te descalifica. Spirala plăcută.

  • E un SIMPTOM intelectual. Oamenii care nu stiu a scrie, dar sunt ferm convinsi ca ei gandesc corect…

   N-am treaba cu nicio „spirala”: nu mai proiecta asupra altora capacitatea ta, limitata, de intelegere

  • Nesemnificativ. “Simptomul” intelectual care ti-a rămas între dinti nu te ajuta. Am cunoscut oameni care n-au făcut “particulara” pe banii babachii dar care gândeau mai corect și mai sănătos decât toți corectorii compulsivi de pe site-ul cu disclaimer al lui tapalaga.

  • @au omul a scris corect de doua ori cu doi „i”, „cumetri” e un typo. Cand n-ai argumente ataci la persoana.
   USR, da, a pierdut tot pe gura lor. Ghinea, Barna chiar si Drula au momente cand par doar niste derbedei. E jenant ca pana si perfidul Simion are carisma si limbaj la un nivel mult mai inalt decat craii USR.

  • Iar ați tras pe nas?

  • Aia cu i e ceea mai mica problema a textului. Textul in sime este o vomă fără nici un argument. Cam ca toate vomele postacilor AUR adunați pe aici. Precum se vede : în afară de ură și minciuni nu au nimic concret de spus. Exemplu: zice că în afară de bla bla și bla bla nu a văzut nimic de la USR. Că el chiar a studiat cu pixul în mână realizările USR.

 5. Art. 1 Presa este cainele de paza al democratiei !

  Constatare: Presa e o trompeta, ori a vacinarii ori a politicienilor sau a partidelor

  Si atunci de cine se teme ?

  • G4 si inca ceva situri marginale o tin cu etichetele, dar cel mai mult deranjează pe progresiști succesul AUR. Ziarismul lor partizan, nișat pe teme obscure woke, dar mai ales că a devenit tribuna celor ce arunca cu laturi în sfânta Biserică, a dus la atentia ce a capatat-o de la unii oameni normali…Dar asta va stârni avalanșa, iar partidul pe care îl sustineti se duce pe copca…cum au ajuns, meteoric, la guvernare, au vrut totul, dar imediat… prima masura?…impotriva bisericii, după?…teme minore, dar au busit, pe mana cu drogatul de Catu, tot ce au atins, sanatate, PNNR,…iar în justitie? Nimic, dar intenția era să pună mâna pe marile Parchete, master woke se visa președinte, dar fără contracandidați, se fabrică dosare la toti candidatii…ajungea în finala cu vreun Cumpanasu sau Remus Cernea, să fie sigur de castig..adio progreseu, nici de o spirală nu mai strângeti ..

 6. Tapala/ga.
  Sincer vorbind, cine v-a autorizat pe voi să catalogați pe cineva ca fiind extremist sau nu.
  Doar cetățenii au dreptul la absoluta libertate de expresia, în cazul vostru, ca platforme media, vă puteți pronunța numai în urma unei decizii judecatorești, care să ateste astfel veridicitatea celor menționate. Deci, nu există nicio acțiune a AUR care să fie considerată ilegală/extremistă, la momentul actual, de vreo instanță. Despre ce vorbim.
  E ca si cum B1 ar incepe să-l acuze pe Biden de extremism

 7. g4 oficios de extrema stanga, aur partid de extrema dreapta
  numitorul comun: extrema

  • „Extremist” este comportamentul, nu institutia sau partidul
   La AUR e foarte simplu de vazut extremismul
   La G4Media in ce ar consta extremismul?
   Acum cateva zile Simion i-a dat una dupa ceafa unei persoane care nu a vrut sa ii stranga mana (l-a lasat cu mana intinsa – si foarte bine a facut). Exista filmare.
   Poti sa dai un exemplu similar pentru jurnalistul Tapalaga?

 8. Eu zi ca extremismul este semnul unei societati nemultumite care nu se mai simte reprezantata de partide. Nu ma sunt valori, de fapt nici nu au fost valori in politica romaneasca. Toti cei veniti la guvernara au actionat ca clica de borfasi, promitand marea cu sarea si luand cu 10 maini. Marsavia acestora impinge, inechitatea din ce in ce mai adanca in societate duce la extremism.

 9. Mai practicati cenzura pe site? Se poate comenta?
  Ar fi multe de spus domnule parereolog. Asta nu e jurnalism, e dat cu parerea.

 10. Voi realizați că nu sunteți neapărat pe lista de lecturi a electoratului AUR, da?
  Cu cât îi atacatorul mai mult cu atât le creeați mai multe oportunități de a se victimiza și „martiriza”, și cu atât mai mult le reconfirmați acuzațiile de presă „vândută” și părtinitoare.
  Treaba voastră, dar nu vă mirați în 2024 de monstrul la a cărei creștere ați pus umărul și voi!

  • Corect. Probabil 90% din electoratul AUR nici nu stia ca exista un ziar online G4Media.
   Problema este ca G4 a intrat in jocul lor. A ripostat. A intrat in „hora”. De acum o sa o tina langa tot asa si oamenii de pe margine vor incerca sa isi formeze o opinie:

   a) Este AUR un partid extremist?
   b) Este G4Media o publicatie toxica?
   c) Toate de mai sus?

 11. Nu sunteți singuri…

 12. Pe bune? Nu ca nu nu ar fi extremis dar in comparatie cu USR sau PNL e mic copil. Uitati ca USR voia vaccinare obligatorie? adica omu sa nu mai decida nici asupra propiului corp? ce urma tortura legala/obligatorie? Asa extremisti sunt singurii care lupta pentru libertate fata de disctatura vaccinista , asa ca mai bine i-ati sprijini decat sa va certati, asta daca si G4Media crede in drepturi…daca crede in liberalism, in dreptul la proprietate care deriva din faptul ca omul e singurul proprietar al corpului sau si astfel cand isi amesca munca cu o resursa naturala devine proprietatea lui! stiu ca nu stiati, cu palcere!

  • „propiului corp”
   De ce atata analfabetism???

  • Stimabile, dupa cum banuiesc ca ai observat deja in media, cei care mai cred in libertatile individuale si care incearca cat de cat sa le apere sunt luati in ras si considerati naivi (cel putin).Si e o miscare destul de larga, cel putin in Europa. Se pare ca drepturile individuale au devenit cumva motivul pentru care societatea nu merge inainte (cel putin asa spune g4trompeta)

  • Da drepturile individuale au rolul de a face societatea de a evolua mai incet , la fel ca protejarea minoritatii de dictatura majoritatii, dar e o proprietale a statelor civilizate nu un impediment.
   Iar G4media nu trebuie jigniti deoarce sunt printre putinii independenti. Daca sunt progresisti probabil sunt pentru ca nu au o educatie sau o logica destul de avansata, trebuie argumente nu jigniri ieftine!

 13. Antioccidentalii deghizati in antivaccinisti nu s-au lasat asteptati. Dar veti vedea dumneavoastra ce se va intampla dupa ce USR va castiga alegerile. Se va face, in sfarsit, curatenie

  • 😀😀😀😀

  • Visul umed despre Curatenie al useristilor. Înregimentarea si pumnul in gura. Așadar, unde-i extremismul stalinistule?

  • SIncer am votat si sperat ca USR sunt buni, dar apoi am vazut ca nu sunt ceea ce spuneau ca sunt. Sper sa nu mai prinda 5% dupa ce au facut cat au fost la putere. Drula e singurul care merita un viitor si Ghinea

  • @Flaviu de acord, dar cu cine votam?

  • SIncer eu sunt disperat de restrictiile astea si o sa votez partidul care a fost anti restrictii. Si Rafila mi s-a parut echilibrat … desi n-am mai votat psd de la Geaoana incoce

  • @Draggy, te iubesc! Nu stiu care dintre voi a scris asta cu ” …USR va castiga alegerile” dar e clar pt mine ca ai un furnizor serios. Da-mi si mie tel lui ca vreau sa fumez si eu din alea 🤣

 14. Suntem multi care gandim ca dvs, felicitari pentru articol, bine punctat!

 15. Pe „lista neagra” sunt si cititorii G4media?

 16. Domnu’ Talalaga, bagati prea mult in seama AUR, noul PRM, infiintat pentru a ataca mizerabil dusmanii PSD-ului si pentru ca – prin comparatie – PSD sa para un partid democratic si frecventabil. Observati ca singurul dusman real al AUR e USR, nu PSD, nu PNL, care distrug tara de 32 de ani.
  Bagandu-i in seama pe cei de la AUR, le cresteti cota.
  Am toata stima pentru cetatenii Rep. Moldova, care au aruncat la cosul de gunoi AUR la ultimele alegeri. Pur si simplu, AUR – desi a aplicat fix aceeasi reteta ca in Romania – nu a atins pragul electoral, iar fortele cu adevarat democratice au invins. La noi e fix pe dos, cu antireformistii PSD-PNL-UDMR adunati de Iohannis.
  PS. Tot la plusuri pentru moldoveni: au si presedinte si premier reformisti, cu studii in SUA, nu impostori ca la Cotroceni sau Palatul Victoria.

  • Pe ce dovezi e fondata ideea ca AUR apartine PSD, PNL?
   Doar sa-l demita pe Ioha, vezi ca cineva de la PSD si PNL ar vrea asta?
   PSD nu are candidat pentru postul de presedinte la momentul de fata.
   Cine, Geoana, Ciolacu, Dincu? Sa fim seriosi

  • „Pe ce dovezi e fondata ideea ca AUR apartine PSD?”
   E simplu: in Parlament (acolo unde se iau deciziile), in TOATE situatiile relevante, AUR a votat exact la fel ca PSD
   Cei care au votat cu AUR, e ca si cum ar fi votat cu PSD.

  • Excelent comentariu, ABC! Numai cine nu vrea să vadă și să audă nu vede și nu percepe adevărul. Multă maculatură și mult venin în comentarii, sub protecția anonimatului.
   Domnule Tăpălagă, G4media, țineți-o tot așa, nu mor caii când vor… nătărăii.

 17. Și Daddy a amenințat, iar acum plânge la ușa Irinucăi după o bucățică de poftă…Dacă o fi boală grea, care se ia ?Sim Ion sau Tardiv se vor fi gândit ?

  • Băi Scaramouche, pe tine te-a mințit cineva că ai avea umor… ai, cam cât o molie moartă. In plus, ai rămas fixat pe Dragnea, Irinuca, alte chestii fumate și de care ne doare-n cur. Stiu, pentru tine si altii e lupta vieții, da’ mergeți voi in gara Basarab și mai lăsați-ne cu bășinile astea. Apropos, vizionarule, când e gata dosarul Teldrum? 😀

 18. Cred că li se acordă prea multă atenţie unor ignoranţi patologici cu aere de aleşi ai neamului românesc. Imaginea lor perfectă este cea cu societatea atacată prin intermediul spaţiului online, prin răspândirea urii și a neîncrederii în tot și în toate şi a diseminării obsesiei compulsive pentru complot. Reţeta istorică împrumutattă cu care a parvenit această grupare extremistă în politica românească.

  • Cum a „parvenit” daca partidul a fost votat de oameni? Au prins parlamentul cu voturi cumparate? Fiti mai explicit.

  • “Aere de aleși”? Pai sunt la fel de “aleși” ca useristii care considera ca e bine sa nu ieșim din cuvântul Ursulei, Germaniei(Rusiei) și a minorității legebete. Altminteri suntem extremisti de dreapta.

 19. Crezi ca daca-i pupi in cur pe sionisti, va fi mai puternic impactul acestui articol. Asta arata pozitia voastra de slugi jalnice, demne de multe flegme din partea poporului.

  Voi nu slujiti Romaniei, asa ca ar trebui sa fiti deportati in Siberia, la tatucul vostru Putin!

 20. Domnule Tapalaga, acest AUR nu este nimic altceva decat esenta poporului roman, decantata, concentrata si televizata inapoi catre bobor. Atat si nimic mai mult. Pentru ca astia suntem. Niste hoti lenesi, prosti si cu un complex de inferioritate oribil.

 21. Pai cam usor se arunca epitete cum ar „extremist”. Ca fac ce au facut si USR pe vremuri…Doar ca doctrina este fix la polul opus…

  USR este extremist?

  • Dar vad ca numai USR aveti in gura. Dar ce ziceti de PSD si PNL? Aia ce sunt? Asta cu USR e asa ca l-ati gasit pe prostu din curtea scolii si vreti sa ii spargeti ochelarii. Dar de furaciunile PSD si PNL nu sunteti oripilati? Asta arata ca de fapt sunteti niste potai care raspund la comenzile stapanilor.

  • @Vali
   Trageti un pic respiratia, bea un pahar cu apa. Discutia de azi este extremismul politic nu furaciunile. Ce face AUR azi a facut si USR pe vremuri. Doar ca, fiind doctrine opuse azi G4Media catalogheaza pe AUR ca fiind extremisti, fata de atunci cand Antena 3 cataloga pe USR ca fiind extremisti.

   E foarte simplu. S-au inversat rolurile.

  • @ Trodor

   Ceea ce scrii e pur si simplu o minciuna.
   USR nu s-a comportat niciodata ca AUR.
   A dat cineva mai sus exemplul: acum cateva zile Simion i-a dat unei persoane o palma dupa ceafa, fiindca a refuzat sa dea mana cu el. A fost filmat.
   A facut Ciolos sau Barna asa ceva, sau ceva comparabil? Poti sa dai un exemplu?
   Iti dai seama cate sute de ore de emisie faceau A3 sau RTV, daca ar fi avut un asemenea subiect?
   Imaginile cu Simion lovind un om le-a dat vreuna din aceste televiziuni? Desigur ca nu…

 22. Nu stiu draga, eu vad un Caltu promovat excesiv de 2 saptamani pe site-ul asta. Din dragoste?

 23. In AUR s-au adunat toți fanaticii obregieni,greii de cap și negri în ceru’ gurii.Toți analfabeții-vedeți în ce hal se exprimă- în 99% din scremetele lor on line.Și toată mizeria asta există pentru că sunt lăsați șă-și facă mendrele pe unde vor,în loc de a sta la răcoare..

  • Delictul de opinie se pedepsește cu ani grei de pușcărie. Bravo tovarăși de la usere. Se vede ca sunteți conduși de se cu ristul de la usa Doinei Cornea. Ce ziceai de ura și extremism toarasu tapalaga? Aud?

  • „în loc de a sta la răcoare”… asta nu e extremism? Incitare la ura? Nu dvs decideti cine trebuie sa „stea la racoare” sau nu. Sistemul juridic.

   Vedeti cat de usor pot fi aruncate epitete gen „extremist”?

   Ma rog, acum nu mai e la moda „incitarea la ura” impotriva Antena 3 si agresarea personalului (cum s-a intamplat la protestele pentru Ordonanta 13). Acum s-au luat unii de G4 si vai! Mno, daca dureaza telenovela asta cat a durat m**e Antena 3 atunci nu va infierbantati din prima. Mai lasati si pentru anii care vin.

   Era bine cand toata lumea injura Antena 3 nu? Cand A3 era cel mai „toxic” post de televiziune din Romania. Atunci era corect. Acum nu mai e. Hahaha. Cine seamana vant culege furtuna.

  • Cand iti vorbesc de suveranitate ma faci nationalist!
   Cand iti vorbesc de natiune ma faci legionar!
   Cand iti vorbesc de unire ma faci putinist!
   Cand iti vorbesc de traditii ma faci invechit!
   Cand iti vorbesc de credinta ma faci indoctrinat retrograd!
   Cand iti vorbesc de Biserica ma faci pupator de moaste!
   Cand iti vorbesc de familie ma faci fanatic religios!
   Cand iti vorbesc de Eminescu,Noica,Eliade ma faci antisemit!
   Cand iti vorbesc de resurse,paduri si pamant ma faci comunist!
   Cand iti vorbesc de normalitate ma faci incorect politic!
   Cine esti TU si pe cine reprezinti de ma acuzi pe MINE ca sunt…român?

  • Frumos spus, Luca!

  • Luca cind vorbesti nu este tot una cu a detine adevarul iar cind doar vorbesti nu e tot una cu a face .In cazul de fata vorbele nu sunt sustinute de fapte , ba chiar vorbele pe care unii le zic ii pozitioneza asa cum se descrie in articolul de fata .G4 media a aratat si care sunt vorbele si care sunt faptele si au bifat negativ totul .

  • Bine punctat Luca!!!!

  • @ Luca

   Cand vorbesti de suveranitate dar te duci la ambasada Rusiei sa faci plecaciuni (la propriu), te fac mincinos
   Cand vorbesti de natiune dar le dai o palma dupa ceafa (iarasi, la propriu!) oamenilor simpli care nu dau maina cu tine, te fac marlan
   Cand vorbesti de unire, dar doresti ca unirea sa se faca dincolo de granitele UE si NATO, in nesfarsita stepa, te fac iresponsabil
   Cand vorbesti de traditii dar faci in permanenta live pe Facebook, te fac inconsistent
   Etc, etc.

 24. Dar cine plm e presa sa n-ai voie sa zici naspa de ei? 99% din presa e vanduta si anti-oameni.

  • Domnule Tăpălagă, haideți să nu o mai dăm cotită, de data aceasta, cei de la AUR au dreptate. Acum, ori sunteți cinic, ori nu vreți să vedeți ce gunoi a ajuns această publicație. Zilnic incitați la ură, semănați ură între persoanele care comentează și faceți propagandă USeRistă și antiUSL. Nu-ți trebuie vreun doctorat, fie el și plagiat, ca să-ți dai seama de acest lucru. Dacă un om normal, educat, dintr-o țară civilizată, citește comentariile pe care le lăsăm noi la diferite articole pe acest site, sunt convins că ar cere închiderea acestei publicații online. Pe acest site, extremismul este la el acasă, articolele sunt foarte tendențioase și curg intr-o singură direcție. Păcat, v-ați vândut pentru niște hârtii.

 25. iarasi tipic g4media, luati 2-3 cuvinte aiurea, si le infloriti si rastalmaciti in toate felurile ca sa va victimizati. tot ce ati spus in articol despre aur, se potriveste de minune usr-ului. cand vorbeau useristii in aproximativ aceiasi termeni de antena3 de exemplu, nu v-am vazut la fel de deranjati. sunteti penibili

  • hai nu zau! Cât de ciudat v-ați activat așa, dintrodată, ca la comandă! Cu un discurs aproape identic despre usr-ul care ar semăna cu AUR (în mințile voastre înfierbântate de ură, desigur). Bine spunea comentatorul @ABC (de mai sus) despre cât de deștepți au fost cetățenii Rep. Moldova, care au aruncat la cosul de gunoi AUR la ultimele alegeri. Acolo e locul lor!

 26. Tot cei fac cei de la AUR au facut deja si useristii anii trecuti.
  Nothing to see here, move on…

  • Aia care instigau la ură contra neinjectatilor cu Pfizerul lor ne vorbesc de ură. Asta după ce voiau să ne sechestreze cu certificate verzi NAZISTE.

 27. Cand iti vorbesc de suveranitate ma faci nationalist!
  Cand iti vorbesc de natiune ma faci legionar!
  Cand iti vorbesc de unire ma faci putinist!
  Cand iti vorbesc de traditii ma faci invechit!
  Cand iti vorbesc de credinta ma faci indoctrinat retrograd!
  Cand iti vorbesc de Biserica ma faci pupator de moaste!
  Cand iti vorbesc de familie ma faci fanatic religios!
  Cand iti vorbesc de Eminescu,Noica,Eliade ma faci antisemit!
  Cand iti vorbesc de resurse,paduri si pamant ma faci comunist!
  Cand iti vorbesc de normalitate ma faci incorect politic!
  Cine esti TU si pe cine reprezinti de ma acuzi pe MINE ca sunt…român?

  • Comentarii tapalaga? Cu disclaimer, desigur.

  • Nu știam ca sa fi roman te scutește se a fi prost și mincinos, bai victima de serviciu

  • @lol in timp ce tu injuri,vezi ca Ungaria si Polonia conduse de partide nationaliste sunt ani lumina peste Romania din toate punctele de vedere pana acolo incat americanii le-a ridicat si vizele….la mintea ta aia redusa nu cred ca te-ai intrebat vreodata de ce

  • Ai citit Constitutia? Esti autist.
   Cașșa Loco scrie pe tine

  • Excelent, Luca! Jos pălăria ! Nu mai băga in seama cimpanzeii antichriști si fără neam, lasă- i să chițăie, sunt niște nefericiți…

  • Normal ca e moale, nu vorbeste despre soluții.
   Omul alege intotdeauna calea usoara chiar daca o fi sa calce pe ca da vre

  • Luca cind vorbesti nu este tot una cu a detine adevarul iar cind doar vorbesti nu e tot una cu a face .In cazul de fata vorbele nu sunt sustinute de fapte , ba chiar vorbele pe care unii le zic ii pozitioneza asa cum se descrie in articolul de fata .G4 media a aratat si care sunt vorbele si care sunt faptele si au bifat negativ totul .

  • Trebuie sa intelegeti ca AUR in anul 2024 nu prinde loc in Parlamentul Romaniei .Poate face 5 procente doar daca vine lumea putina la vot. Daca vine lume multa la vot nu prind nici ei nici USR si nici UDMR Parlamentul . Vazind ceea ce vor ALDE , PMP si partidul lui Ponta , ce deja isi doresc reintoarcerea la partidul mama , suntem convinsi ca cetatenii tarii fie vor avea in 2024 un suport material spre a iesimasiv la vot ,fie o emotie colectiva ce va fi parte a unei prezente masive va aparea ,fie o legislatie ce ar putea aduce masiv lumea in fata unelor va exista atunci .Pandemia se termina si garagata cu nationalismul devine prostie in situatia cu Ucraina . Toti vom fi nationalisti daca incepe vreo belea iar AUR nu se incadreaza decit in punctele pe care le-a aratat textierul .

  • Pacat de tine, Luca, te scufunzi in nisipurile miscatoare poleite in AUR?

  • @ Luca

   Cand vorbesti de suveranitate dar te duci la ambasada Rusiei sa faci plecaciuni (la propriu), te fac mincinos
   Cand vorbesti de natiune dar le dai o palma dupa ceafa (iarasi, la propriu!) oamenilor simpli care nu dau maina cu tine, te fac marlan
   Cand vorbesti de unire, dar doresti ca unirea sa se faca dincolo de granitele UE si NATO, in nesfarsita stepa, te fac iresponsabil
   Cand vorbesti de traditii dar faci in permanenta live pe Facebook, te fac inconsistent
   Etc, etc.

 28. Felicitari! Bine punctat. Dar deocamdata cu limbaj elevat USR e la 10% iar cu limbaj provocator AUR e la 30% si cred ca in crestere. Atunci cad va publica listele negre cu politicieni, ziaristi si trusturi de presa, combinat cu reclame electorale de impact (gen Ion din Rascoala lui Rebreanu ce ascute coasa in plina iarna) va trece si de 40%.

 29. Decat sa ma calce pe cap Bruxellul mai bine o fac romanii mei de acasa

  • Nu stiu cine „te calca” pe tine pe cap… Dar sunt o multime de romani pe care nu-i calca nimeni pe cap, fie ca traiesc in Romania sau in oricare alta regiune sau tara a Uniunii Europene. Traiesc, muncesc, circula, isi fac vacantele…
   Daca tu votezi ca sa „te calce pe cap” „romanii tai de acasa” te asigur ca nu e nici pe departe cea mai buna alegere

 30. Să presupunem că Aur este extremist, insă acest extremism nu este dorința poporului care de 32 de ani strigă: ” Unde ești tu Țepeș Doamne?”; nu este extremist pentru că democrația și partidele celor 32 de ani a subminat increderea poporului?, incă mai mult, extremismul se naște din crizele identitare sociale la care democrația amplifică starea de anomie – in sensul lui Durkheim.
  Eu am observat Aur și nu am văzut nici o stare de complot in mentalul său – nu de felul indicat și nici de felul lui Cristoiu ori al lui Sterinu, insă poate mă inșel.
  Și cu toate acestea, fie el sau nu extremist, aidoma istoriei, Aur se găsește, calitativ, in aceasi atmosferă care a făcut loc lui Hitler, etc., deci să ne pregătim pentru o guvernare Aur căci electoratul asta va alee după trădarea Pnl- alianța Pnl_psd.

 31. Invrajbă-i Doamne pe dușmani (USR și AUR; de aceea anumiți troli naratori, jurnaliști de presă scrisă sau din eter îi situează mai mareu împreună, fără logică), ca nouă la centru (USL2 actual PSD/PNL/UDMR mai nou și ALDE) să ne fie bine și cald la furtișăgăreala!
  E clară direcția săgeților agitatoare din presa online sau diverse tembeliziuni& radiodifuzare.

 32. Nicio măsură mai extremista în ultimii ani decât vaccinarea obligatorie și certificatul de sclav. Le-ati susținut trup și suflet și pentru asta sunteți pe liste, tovarăși.

  • Nu știu de ei, dar voi, idioții utili ai lui Putin in România, sigur sunteți pe liste!

  • iar asta cu rusii? altceva nu mai aveti? deja suna ca o placa stricata, pe langa ca nu are nici un sens din start. faceti un brainstorming acolo la usr, veniti cu ceva idei noi ca asta e expirata. sau „fumata”, ca sa fie pe intelesul vostru. intreaba pe dide daca nu te-ai prins

 33. Sa privim partea bună a lucrurilor, mai mult trafic zilele astea pt G4media, cu mai multi AURolaci pe aici, poate macar câțiva din ei s-or mai deștepta un pic. In rest, G4media, keep on the good work!

 34. Articol despre gruparea j(e)g aur.
  PNL si PSD la guvernare, cu personaje care de care mai sp(a)gangiste si id(i)oate.
  Postacii: da, dar USR…
  Tare va mai sta in gat USR.

 35. Cum ti-e si cu presa asta „libera”. Privind de pe margine, e amuzant sa vezi cum toata propaganda asociata USR si structurilor conexe isi canalizeaza in ultimele doua luni toata energia pe AUR, din simplul fapt ca fura din electoratul unui USR in cadere libera (de la G4 la Hotnews si toata inlantuirea de postaci de pe FB). Faptul ca AUR capitalizeaza voturi la greu desi este un partid de cascadorii rasului demn de anii 1990 nu e o noutate, dar toata propaganda asta impotriva lor cred ca le face mai mult bine decat rau, le permite sa se victimizeze. S-a cam terminat cu ciuma rosie, Citu vs. Orban, acum toate tunurile sunt pe AUR. Nu mai vezi un articol despre infractorul Dragnea, jenantul Ciolacu, pacaliciul Citu, alcoolicul Orban. AUR, AUR si iar AUR. S-au cam rarit si odele pentru nulitatile Ciolos si Kovesi, cele pro-LGBT… interesante vremuri traim….

  • foarte bun diagnostic dle Pantor.
   lejeritatea cu care trecem de la subiecte grave sau/ si serioase la subiecte mondene, sau cum e cazul de a da prea multa unuia ca Simion si filmarile lui.
   in zgomotul acesta politicianist, care culmea le da importanta tot lor politicienilor de mucava, se acopera iar mari tunuri!
   uitam desemenea ca din nou un prim ministru are ” probleme „, nu ne poate reprezenta un plagiator cu titlu d3 doctor in ..stiinte diverse.
   uitam de incompetentii din guvern, ordonante de urgenta gresite, ipochimenii din CCR, avocatele „poporului” care doar constata ca suntem saraci, administratia locala este incapabila sa gaseasca solutii, sistemul sanitar este iar in corzi.
   un semn de normalitate, de umanitate? timisorenii care au adus la spital paturi pentru bolnavi. statul este esuat ca o balena umflata cu aer.

  • Publicul cititor de G4 este majoritar liberal, centru-dreapta, în orice caz nu liberalismul aflat la guvernare, un public provenit în special de pe HN şi un public împotriva a tot ce pute a pcr-fsn. AUR capitalizează voturi doar dacă are teme de interes pentru alegătorii lui inteligenţi, precum implementarea nanoboţilor prin intermediul măştilor, sterilizarea prin vaccinare sau vânzarea ţărişoarei prin master planul complotului intergalactic progresist-naţionalist-lgbtist-sorosist-ongist. Nu, ciuma roşie nu s-a terminat, dovada este actuala guvernare potenţată tocmai de această mişcare extremistă care, surpriză, nu este deranjată cu nimic atunci când atacă instituţiile statului, inclusiv presa sau simplii cetăţeni. Nu USR este principala ţintă pentru aur, chiar dacă aparent e folosit acest măcel mediatic. Aşa cum a fost şi pentru usr, principala ţintă este electoratul nehotărât care încă mai speră la apariţia unui partid liberal adevărat.

  • AUR nu ataca USR, AUR doar capitalizeaza. Ei (AUR) pozeaza in partid anti-sistem si le iese de minune. Problema cea mai mare pentru propaganda este ca AUR ia din voturile celor care de obicei nu voteaza (extrem de multi), respectiv din voturile unora care la ultimele alegeri au votat cu USR. Pentru ca indiferent daca unii vor sa recunoasca sau nu, a avut si USR momentele lui „de glorie” cu brichete in parlament, boxe pe la audieri, circ de doi bani identic cu cel pe care AUR il face in ultima perioada. La indigo. Acea parte a electoratului USR cu apucaturi anarhiste, anti-sistem, merge acum la AUR. Plus multi care nu au votat si pe care USR este incapabil sa ii atraga. Daca e sa facem o analiza simpla a hemoragiei voturilor USR, o parte merge catre AUR, o parte merge catre PNL sau rebutul de partid creat de Orban, o parte stau acasa si o parte, cea radicala, ramane la USR. Cu siguranta nimic nu merge la PSD. De aceea nu mai ataca ei PSD. Pe de alta parte, uitandu-te la acest fiasco in administratie marca USR (Timisoara, Bucuresti, Brasov), respectiv la glumele lor de masuri nesustenabile gen 0 taxe pe salariul minim, plus balbele pacalicilor Barna si Ciolos, nu e de mirare ca ajung unde ajung. Ce nu inteleg nici cei de la USR, nici presa „libera” este ca poti castiga voturi daca vii cu chestii concrete, demonstrezi ca poti sa constuiesti, nu daca arunci cu noroi intr-un AUR care se discrediteaza singur la nevoie…

  • Felicitări @Alex Pantor! Toată stima!

  • @ Alex Panthor Frumoasă încercare. Aur nu este anti sistem, nu are conţinut, nicio ideologie clară sau un program, nu construieşte nimic, nici nu va construi vreodată. Se va topi în psd care măcar are o doctrină aproximativă şi o apartenenţă la vechile structuri. AUR li se fâlfâie cu un naţionalism obosit celor care nu sunt în stare să deosebească un sentiment de o ideologie. Doar demolează, destabilizează, intimidează şi ameninţă. Mai mult decât atât, aclamă sforăitor şi sfidător acest comportament şi demonstrează că dacă a ajuns în Parlament îşi poate permite chiar orice. Cât despre USR, un partid mic şi fără experienţă politică, nu se pune problema să mai crească. Fiasco USR din administraţia locală este strâns legat de modul cum sunt dirijaţi banii în teritoriu şi despre ce au lăsat alţii pe acolo, aşa s-a procedat mereu. Despre corupţia din administraţia locală care macină România de 32 de ani nu se mai vorbeşteacum. USR şi AUR au apărut şi evoluat în principal pe fondul electoratului trădat de către liberali în 2012, electorat care trebuia să voteze altceva. Altfel, în aceeaşi logică, ce n-au înţeles politicienii, cum nici presa cuminte n-a avut vreun interes, este că poţi câştiga voturi doar dacă vii cu chestiuni concrete, dacă ştii ce înseamnă cu adevărat interesul naţional mai presus de cel personal şi de grup, doar dacă demonstrezi că poţi să construieşti, nu doar furând şi aruncând cu noroi în toată lumea care nu e de acord cu tine..

 36. Vai tu ce să îți spun. De parcă asta mă face să nu mai votez cu AUR :))))

 37. Celor de la PNL sau PSD le convine.
  G4 trece ca apa rece

 38. Aur e un partid fascist iar susținătorii ce pot fi ?
  FASCISTI .

 39. V-a trimis hail Simeon sa va scuipați dejecțiile în comentarii, repetați ca papagalii tot ce va toarnă alții în cap și va mirați de ce va tratează lumea cu aer de superioritate.

 40. Nu uitam cum statea prostovanul in fata Guvernului cu o pancarta „organ de presa sub talpa statului”.

  Martirismul functioneaza la Langley sau la USAGM Praga. Dar nici la Bucuresti, nici la Washington, nimanui nu ii plac infrantii.

 41. În pregătirea viitoarelor alegeri
  Haideți să vedem care sunt cele mai toxice și false „partide”, pentru democrația românească. Încep eu: 1. AUR…Completați voi!

  • Poftim:

   Cele mai toxice și false „partide”, pentru democrația românească:

   1. USR
   2. PNL
   3. UDMR
   4. PMP
   5. PSD

   Cei mari trompete de partid care sunt o amenintare pentru democrația românească:

   G4media
   DIGI24
   Antena3

  • 1. USR
   2. USR
   3.USR, i-am văzut cât de toxici au fost în 10 luni de guvernare, îi vedem cât de toxici sunt pe primarii dezastru de la PMB, Sector 1, Timișoara. Cât au fost la guvernare, nu au dat 2 bani pe alegătorii lor, când au ajuns în opoziție, brusc au început să-și aducă aminte de ei. Ați auzit vreun cuvânt despre diaspora cât au fost la guvernare? Nuuu!!!

  • Eugen are ideile fixe ale lui Gâdea&co.
   Fiecare om are cr ucea lui de dus. Primarul face fix ce-i dicteaza cei care-i dau banii: Consilierii Locali

  • Ce stii tu, Eugen scrie din Republica Imaginara Dominicana !!!

 42. Ce poti sa te astepti de la unul care a mers sa dea cu capul intr-o poarta de cimitir? De la unul care a incercat sa incite la violente interetnice?

  Unul ca Simion nu viseaza decat hecatombe. Are un comportament de golan legionar.

  Ati vazut sa vina cu vreo propunere utila in Parlament? Un proiect de lege care sa serveasca cu adevarat comunitatea?

  S-a remarcat cu o propunere legata de olimpiada la limba romana.

 43. Eu sunt un fost votant Usr. Care tura urmatoare va vota Aur.
  Pentru ca Usr si g4media au promovat homosexualii, ateismul, avortul si emigrantii.

  • Daca nu mai votezi din aceste cauze inseamna ca erai prost la ultima alegere si ai votat fara a urmari programele partidelor. Deci nu USR e problema, ci prostia ta.

  • La văzut cineva pe giorgică cu vreo femeie? Ăla cu familia tradițională. Trageți voi concluzia.

  • @ M*
   Votantii AUR trebuie sa faca ce spune Georgica, nu ce face Georgica

   @ Jack
   Eu am votat AUR, zicand ca sunt noi pe scena politica, dar la tura urmatoare voi vota din nou USR, fiindca e singurul partid care se opune in mod real mafiei PSD-PNL
   Auristii promoveaza un patriotism de carton, violenta, anomie. Un partid de petarde (100 de kg pe cap de locuitor)…

 44. 😂😂😂să înțeleg că AUR scuipa cu scaieți la fiecare deschidere de gură, și noi nu înghițim scaieții, că ne plac dulcegăriile: trandafirii cu care ne scuipa PSD, crinii pe care îi bălește PNL, și lăcrămioarele cu care virginii de la USR își justifică caderea????😂😂😂😂
  Ce ras și badjocura e clasa politică, și ce le mai place celor din presă să bage nuiaua!😂😂😂😂

 45. Ce poti sa te astepti de la unul care s-a remarcat ca a dat cu capul in poarta unui cimitir?

  Nu stiu daca domnisorul Simion e fascist dar ARE comportament de golan fascist. Si ce faci …aia esti.

  P.s. in afara de in proiect legat de olimpiada la limba romana nu s-a remarcat cu nimic IN parlament. In afara parlamentului …da, s-a remarcat. A venit sa dea cu capul in usi. A se vedea mai sus.

 46. Da…și Marmota învelea ciocolata în staniol…

  Ăștia cu propaganda anti USR n-ati înțeles încă faptul că noi știm diferența între USR și AUR. Sau doar vă prefaceți că n-ați înțeles.

 47. La început trebuie trimiși la școală acești neterminați care nu sunt în stare să înțeleagă chestiuni de ABC ale democrației ! Să vadă cei care susțin AUR cum s-a născut fascismul ! Pun pariu că acești needucați habar n-au !

  • dle kafka , metamorfozele sunt prea sofisticate.
   se mai studiaza istoria la scoala?
   Wolfenstein versus History Channel?
   e greu sa distingi.
   ura fascista a venit incet, la foc mocnit, din cauza mizeriei, principala cauza dupa primul razboi mondial au avut parte de toate europeenii.
   somaj, foame, nesiguranta zilei de maine, episoade de anarhie.
   un teren propice pentru oportunisti.
   nu e totusi clar de ce Ford si chiar guvernul american l-au scos de cateva ori pe hitler din rahatul economic in care cazuse in ’36 cu tot cu programul lui de autostrazi si automobile pentru toti germanii.
   pare incredibil cum nazi party, sub 3% in 1928, sa pacaleasca incepand cu 1930 un un electorat nehotarat si anesteziat de social-democrati. greselile democratiei sanctionate dur.
   apoi au reusit sa-l pacaleasca pe von Pappen, sa distruga sindicatele, orice opozitie cat de mica si sa ” farmece” practic o natiune si sa o duca la un dezastru perfect.
   unde citisem? „noua germanilor ne place lucrul facut la perfectiune!!
   si in autodistrugere am excelat..”
   noi, romanii, nu suntem ca nemtii. din fericire.

 48. Dan Tăpălagă, tu ai demonizat formațiunea AUR imediat după alegeri, chiar înainte sa se exprime! „Cine-i om si cine-i câine?

 49. Ce este foarte grav , este ca foarte multi le tin parte acestor aurari si nu inteleg de ce? Aveam de toate fascistii mai lipseau!

 50. Felicitări G4media. Încercați să faceți și o plângere către autorități…
  Multă bafta în continuare.

 51. apropo de liste teribile din secolul trecut.
  lista lui s.talin cu cei ce trebuiau inlaturati imediat. un episod nu foarte cunoscut, documentat. cautati si veti avea surprize.
  lista lui h.tler ajuns proaspat cancelar.
  l-au „ajutat” nebunul de goebbels si cremenalu de h.imler.
  l-au pus pe von Papen, vicecancelar si fost cancelar, primul pe lista, urmat de von Schleicher, fost cancelar!! pana la urma h.itler si-a amintit de ajutorul dat de von Papen si l-a scos de pe lista.
  de reamintit brutalitatea cu care i-au asasinat de exemplu pe sotii von Schleicher. au deschis zambitori usa casei lor patrulei s.s.
  in plina zi un fost cancelar si sotia sa au cazut sub o ploaie de gloante trase la foc automat.
  ziua si noaptea cutitelor lungi, 1934.
  inceputul sfarsitului.

 52. Daca AUR, respectiv liderii lor, Simion si Tarziu, considera G4 media un organ de presa toxic si fals, si orientat politic, gresesc.
  Gresesc enorm .
  Ar trebui sa priveasca in primul rand, comentariile , opiniile diversilor cititori care inscriu si comenteaza la editorialele G4 media, si ar trebui sa vada ca sunt opinii din toate partile, diverse, si politice dar si apolitice , critice , sau si pro si contra orice partid, si multe chiar proAUR.
  Faptul ca in orice publicatie exista pareri pro si contra, este normal , si domnii de la AUR ar trebui sa stie asta.
  Poblema este de ce creste AURul .
  Motivul major este pt ca ca liderii USR nu apar ca opozanti ai guvernarii actuale, desi stiau sa faca opozitie .
  Iar singura opozitie , in primul rand la PSD, care devine tot mai antipatizat si de multi din cei care l au sustinut, este AUR .
  Iar tema principala a USR, respectiv SIJ ul , nu l intereseaza in general pe cetatean .
  Iar din iesirile USR , s ar intelege ca nu au fost, si nu sunt de acord cu cresterea pensiilor contributive, ori pensionarul, in general votant, este un mare consumator de TV, indeosebi stiri si talkshowuri, vede asta .
  Si mai este ceva, un adevar care trebuie spus.
  Opiniile unor jurnalisti, desi foarte competenti, cum este dl Tapalaga, indiferent care sunt ele, corecte sau incorecte, produc un efect contrar fata de ideea articolului, si are un procent mai mare de cititori care automat nu sunt de acord cu ea, pt ca vine de la o anumita persoana,-dl Tapalaga – , decat cei care sunt de acord cu ea .
  Iar liderii AUR, stiu ca daca nu sunt de acord cu ce scrie dl Tapalaga, chiar daca ce scrie este adevarat si corect, si l critica, dumnealor castiga .
  Iar faptul ca spun dedpre G4 media ca este toxic si fals , gresesc .
  Iar de aici cam pierd .

  • G4 nu-i decat o trompeta USRista, ONGurile progresiste si USRul au fost singurii care au sarit ca arsi la „lista” AURista… presa libera, huh, cand arunci non stop cu k k t in astia de la AUR ar trebui sa-ti asumi anumite chestii.

   In Romania NU EXISTĂ presa libera, toti scriu la comanda, macar de nu v-ati mai da fete mari.

  • George e postac rusnac, deranjat de faptul că mai există jurnaliști liberi, gen G4 și Spotmedia și alții. Îl roade pe George că nu credem minciunile Rusiei.

 53. Daca AUR, respectiv liderii lor, Simion si Tarziu, considera G4 media un organ de presa toxic si fals, si orientat politic, gresesc.
  Gresesc enorm .
  Ar trebui sa priveasca in primul rand, comentariile , opiniile diversilor cititori care inscriu si comenteaza la editorialele G4 media, si ar trebui sa vada ca sunt opinii din toate partile, diverse, si politice dar si apolitice , critice , sau si pro si contra orice partid, si multe chiar proAUR.
  Faptul ca in orice publicatie exista pareri pro si contra, este normal , si domnii de la AUR ar trebui sa stie asta.
  Poblema este de ce creste AURul .
  Motivul major este pt ca ca liderii USR nu apar ca opozanti ai guvernarii actuale, desi stiau sa faca opozitie .
  Iar singura opozitie , in primul rand la PSD, care devine tot mai antipatizat si de multi din cei care l au sustinut, este AUR .
  Iar tema principala a USR, respectiv SIJ ul , nu l intereseaza in general pe cetatean .
  Iar din iesirile USR , s ar intelege ca nu au fost, si nu sunt de acord cu cresterea pensiilor contributive, ori pensionarul, in general votant, este un mare consumator de TV, indeosebi stiri si talkshowuri, vede asta .

 54. Mda, nici macar Dragnea, marele catalist la europarlamentare nu a starnit atatea reactii.
  E drept, vor urma violente fizice de data asta.
  Si nu, intimidarea nu functioneaza intr-o tara ca Romania, totul are o limita.
  Romania este una din cele mai tolerante tari din regiune. Sper sa ramana asa.

 55. Citesc g4media de când încă nu se desprinsese din hotnews, iar hotnews de pe vremea când se numea 9am.ro (cred! s-ar putea să se fi numit altfel, totuși).
  Am trecut împreună prin alegeri, pe sub Năstase, ne-am bucurat când a tăiat Macovei în carne vie în acea ședință memorabilă de la CSM, când a ieșit Băsescu, și multe multe alte momente, unele mai plăcute, altele mai puțin.
  DAR în ultimii ani (de dinainte de pandemie) hotnews.ro și g4media au devenit niște mizerii. Hotnews nici nu mai citesc — iar pe G4M mai vin numai ca să văd care e trendul în progresism (de exemplu, trendul acum e de scoatere a AUR în afara legii – de aici și zbaterile astea). De ce am făcut pasul de la iubire la ură? Pentru că:
  – știri luate cu copy-paste, traduse cu Google translate, pline de greșeli: de tastare, de gramatică, de exprimare;
  – progresismul deșănțat: tot ce iese din șabloanele de la Bruxelles e etichetat drept extremist (AfD, Trump, AUR). LGBTii sunt puși la mare preț, în schimb BOR, creștinismul și ortodoxismul sunt batjocorite în mod constant. Dar cum deschide gura Papa ăla vopsit să-i mângâie pe creștet pe homosexuali, cum dați știrea imediat. Nu aveți nici o valoare tradițională: familia poate să fie și din doi bărbați defecți, copiii pot fi înfiați, educația sexuală trebuie făcută.
  – pandemia a pus capac: luni întregi știri cu revoltele din Europa au fost trecute sub tăcere. Pur și simplu, nu au existat. Contractele încheiate de Ursula – tăcere. Luări de poziții ale diverșilor medici, juriști — oameni mari, nu alde Piperea — tăcere. Spitalul groazei de la Arad — tăcere. Stupiditatea măsurilor anti-pandemie — tăcere. Foștii oficiali CDC care acum lucrează la Pfizer — tăcere. Directorii miliardari de la Moderna — tăcere. Nu zice nimeni că trebuie să fiți pro- sau contra vaccinării. Dar să fiți obiectivi.
  Din punctul meu de vedere, cu excepția declarațiilor lui Călin Georgescu, AUR are dreptate. Și eu cred că G4M e o mizerie. Și eu m-aș duce la politicieni acasă, care e problema? Și eu m-aș duce la Parlament, care e problema?

  • Cam ai dreptate!

  • nu trebuie decat sa intrebati un specialist de unde vine aceasta instabilitate accentuata si incotro se indreapta ea. Poate este doar ceva de moment generat de ceea ce visati ca ar trebui sa creadă si altii.

  • Mda…Asa pare. G4 este opoziția ideologică a AUR. Ambele ideologii sunt extreme.

 56. Comentariul: 151
  Nu vreau sa ma dau mare,
  exista o mica sansa ca lui Aur sa i se fi pus pata pe comentariile anonime de la stirile G4media si nu neaparat pe articolele ziaristilor lor?
  Cine menține aprinsa „scânteia”?

  • Aceasta intrebare este Dificila doar pentru Votantii Aur. Maxim cateva clase de cale ferata, rar un absolvent de Bacalureat. Cei din Conducerea Aur sunt necajiti ca in Galeriile de Fotbal erau anonimi, atunci si au pus norocul in politica. Oarecum in aceeasi linie sunt soferi de la Taxiurile Galbene care s au reprofilat la Uber, Bolt, etc, insa si acolo au dat rasol. Cam asa este si Aur. Azi se cred Zorro, insa fara solutii pentru Romania, doar caroteaza electorat, sub forma de oi, de la un scrutin electoral, speram la ultimul…

  • Un orice redacții exista cârtițe… ca peste tot.
   Id * io * ții utili sunt cu adevarat o problema

 57. Dom’ Tapalaga, n-ai ce face?!

 58. NewLevel și Trodor sunt unul și același postac rus.

 59. Titlul articolului nu este deloc potrivit.
  Ar fi trebuit sa fie numit AUR si Sula. Pentru ca pe fond, cam aia e.
  Ca popor, avem ce meritam.

 60. Puteți spune multe,vei și observ majoritatea din jurul meu ii vom vota. Fac și greșeli dar țin cu noi oamenii simplii.

 61. aur este un PRM extremist, va disparea, oamenii isi vor da seama ca sunt doar vorbareti si atat.De 2 ani ce au facut bun pt Romania?Nimic.Poate ceva bun pt Rusia.Nu poti sa te ascunzi la infint in spatele alegerilor Peste 2 ani vin sa ceara sa fie alesi, un partid cu 4 ani in Parlament.Ce au demonstrat?Ce realizari au?Zero

  • 😂😂😂Adi, câți ani ai ? Cum poți să afirmi că ” AUR este un PRM extremist????
   Păi PRM a fost extremismul absolut al României, cel mai mare rău întâmplat vreodată!
   Vadim a fost nebunul absolut, până și cei mai liberi dintre români, membrii PD, au făcut mare campanie și s-au zbătut aprig să ii obțină bunuli Iliescu( Raul cel mai mic), cel de- al 3- le-a mandat!!!
   Eu înțeleg că istoria nu se studiază, dar cea a ultimilor 30 de ani am trait-o cu toții, în viața de zi cu zi, și am citit in ” presa liberă!😂😂😂😂😂”Vadim a fost Raul absolut, nebunul nebunilor, gata tot timpul să bage Romania in război”😂😂😂😂

  • prm era mic copil pe la aur….

 62. Traiasca Capitanul si Maresalul! Jos Tapalaga!

  • Daca calitate nu e, nimic nu e.
   Nici educație.
   Suntem o statistică negativa care-i menține sus doar pe unii

 63. Partidul AUR nu este nici extremist, nici fascist, nici neo-legionar, nici antisemit, nici altfel. Acestea sunt niște etichete de doi bani.
  AUR este un partid de dreapta, conservator, apropiat de ECR și cu un bazin electoral potențial de 60%.
  AUR susține Constituția, drepturile și libertățile cetățenești, familia, morala creștină, inițiativa privată și antreprenorii români. AUR este un partid unionist – susține Unirea Basarabiei cu România.
  Ca să mai risipim din mituri. (B.T.)

 64. Facebook sa le stearga contul. Alde haur sa nu se foloseasca de tehnologie daca sunt sincer contra modernitatii.

 65. Scula asta numita aUR este manuita de dughinisti adia de dusmanii si urmasii dusmanilor dintotdeauna ai romanilor.

 66. Scula asta numita AUR este manuita de dughinisti adiaca de dusmanii si urmasii dusmanilor dintotdeauna ai romanilor.

 67. De fiecare data cand apare AUR sau un membru aratati stiri toata ziua. Astfel de valorificari doar ii ajuta. Si faptul ca ati ajuns sa faceti un articol separat pentru ei este doar un plus pentru AUR, indiferent de continutul articolului. Dar in fond asta este si ideea nu, pentru G4 orice stire care aduce clickuri este bun, nu mai conteaza calitatea si enumaratele greseli gramaticale (jurnalisti..).
  Si sa nu mai zic de propaganda pro PNL de ani de zile, aveti multe bube, nu va mai prefaceti ca sunteti sfinti.

  • 😂😂😂Păi atunci dragul meu Dinu, ar fi bine să îl d zgropam pe Vadim și să ne cerem scuze cu toții( cetățeni și presa) , pentru cât l-am terfelit, nu ???😂😂
   Și peste 20 de ani să ne cerem scuze și la Simion, că probabil va apărea un ” Scaraoțchi”, care va deranja mai mult decât Aur?😂😂😂😂

  • @ CetateanuTurmentat
   @ ” Scaraoțchi”,

   Cel din Viata Reala este Inger. Chiar nu ai stiinta de asta !

 68. Eu nu stiu, nu ma dau specialist, dar din ce tin eu minte țăranul român, in înțelepciunea lui, folosea ziarul…ca deh, nu se gasea Zewa pe vremuri.🤣

 69. Pot sa postez si eu ceva?
  E atreia oara cand mi se refuza.