G4Media.ro

AUR a depus în Parlament o solicitare pentru formarea unei comisii speciale…

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

AUR a depus în Parlament o solicitare pentru formarea unei comisii speciale de anchetă asupra vânzării Termocentrala Mintia

AUR a a anunţat, luni, că depus în Parlament o solicitare pentru formarea unei comisii speciale de anchetă asupra vânzării Termocentrala Mintia.

 • „Parlamentarii AUR işi îndeplinesc încă o dată misiunea pe care şi-au asumat-o faţă de alegători. Alianţa pentru Unirea Românilor cere în mod oficial explicaţii pentru decizia scandaloasă a Executivului prin care a aprobat vânzarea Termocentralei Mintia”, arată comunicatul de presă al partidului.

Sursa citată mai susţine că, în cazul în care este vorba despre o afacere onestă în beneficiul României, partidele Puterii au tot interesul să semneze pentru constituirea Comisiei şi să ajute la aflarea adevărului.

„În legătură cu obiectul de activitate al comisiei de anchetă, arătăm că, în fapt, în data de 26 august 2022, în cadrul procedurii de lichidare judiciară a Complexului Energetic Hunedoara SA, societate comercială al cărui principal este Statul Român, reprezentat prin Ministerul Energiei, Termocentrala Mintia a fost adjudecată de singura societate ofertantă, Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, pentru suma de 91.236.832 euro – preţul de vânzare stabilit. Un aspect îngrijorător care ridică serioase semne de întrebare în legătură cu legalitatea şi oportunitatea acestei vânzări este relevat de diferenţa majoră a valorii reale a acestei unităţi şi preţul de vânzare, dat fiind faptul că Termocentrala Mintia a făcut obiectul unui proces de retehnologizare ale cărui costuri s-au ridicat la peste 150.000.000 de euro (informaţie îndeobşte cunoscută), suma de pornire a licitaţiei fiind infimă chiar şi prin raportare la costurile de investiţie”, precizează iniţiatorii, în expunerea de motive.

Lista de semnături este la dispoziţia deputaţilor şi senatorilor care doresc să clarifice suspiciunile care planează asupra acestei tranzacţii, mai indică sursa menţionată.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Vor să îi voteze ăia care au fost dați afară 🤣

 2. Singurii care incearca sa mai salveze ceva!

 3. HAUR, un partid de că cănari finanțați de Sri, un partid de patrihoți, iubitori de mujici ,de putinism…

 4. Poate „desteptii” de la AUR sa verifice DATORIILE pe care Mintia le avea. Adica 1,5 miliarde euro. Datorii imposibil de recuperat. Faptul ca statul a primit macar niste zeci de milioane de euro si a scapat de datorie e un plus. Daca investitorul va baga sutele de milioane de euro necesare in planul de investitii pentru a produce energia promisa, atunci suntem chiar castigati. Doar sa nu sperie AUR si ultima sansa ca la Mintia sa mai lucreze cineva. Ca de industrie ruinata Romania nu duce lipsa, doar de investitii private in energie.

 5. Miroase totul foarte urat! Cu cât comisia parlamentara va fi mai „speciala” cu atât rezultatul va tinde spre 0.Acest partid a dovedit în timp ca are un dublu limbaj,gura multă, vocabular de stadion,proiecte de tara făcute la TV.Graba cu care patronii arabi au făcut ședința cu județul sa ne liniștească ca nu se taie nimic.Nu tai nimic dar pe ce amplasamente pui grupurile? Centrala de 2000 MWh în Bagdad,cu un Irak de 40 de ani în război ( Iran, USA, ISIS ),nu se pot guverna singuri de la plecarea americanilor,de un an au loc lupte de strada în Bagdad și ei construiesc centrale de asemenea capacitate? Sediul în Iordania,tara gazda a tuturor serviciilor secrete,cu agenți drept „oameni de afaceri”? Conturile în Insulele Cayman? Patron arab,fost student în tara,după revoluție cu afaceri,acum are un miliard ? Îți plătesc restul de 80 de milioane dacă aduci gazul la poarta ? A verificat cineva la Siemens cererea de producție?

 6. Mai pun de-o „galagie”,ca să aibe ce discuta cu Ciutacu si cu Păcuraru la televizor,separat,în prezenta unor analiști de mucava.Exceptandu-l pe Coroiu,că ăsta găseste „argumente”la orice rahat,banii să iasă.
  Bine,bine să se facă anchetă,dar cu ce legi le faceti?Cu alea care au fost „măcelărite”în parlament,iar voi tăceati ca porcu’ în cucuruz?Ba la unele ati mai si votat,cand majoritatea nu avea voturi suficiente.

 7. Bine că ați venit la Termocentrală Mintia , protestand împotriva noii guvernări.Eu voi vota cu AUR pentru parlamentare, in anul 2024.

 8. Bolovanului de român poți să-i iei și mâncarea din farfurie și hainele de pe el, că tot îl iubește pe hoț.