G4Media.ro

Au ieșit pe traseu primele microbuze electrice în Deva / Este cel…

Foto: Dreamstime

Au ieșit pe traseu primele microbuze electrice în Deva / Este cel mai mare proiect din fonduri europene accesat vreodată de primărie: 20 de milioane de euro

Primăria Deva a scos pe trasee primele microbuze electrice pe care le va utiliza în transportul în comun. Pentru moment, autovehiculele electrice sunt în probe, dar ele vor intra pe trasee în scurt timp, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Testele vizează autonomia de deplasare pe traseele existente. Primarul Florin Oancea a declarat că în cursul acestei luni microbuzele vor intra efectiv în exploatare, deservind călătorii din municipiu.

“Capacitatea la aceste microbuze electrice este 21 de locuri, din care 12 locuri pe scaune și diferența locuri în picioare. Autonomia pentru microbuz electric este de 200 km pe zi, iar pentru un autobuz electric de 50 de locuri, autonomia este de 300 km pe zi”, spune Florin Oancea.

În total, municipiul Deva va avea 26 de autovehicule electrice, dintre care patru vor fi autobuze, iar 22 microbuze.

“Este cel mai mare proiect din fonduri europene pe care Primăria Municipiului Deva l-a accesat până în prezent. Depășește 20 de milioane de euro, suma cu TVA-ul inclus. Pot să spun cu mare satisfacție că Deva se află printre primele cinci sau șase municipii din România care au un transport public ecologic, un transport public verde”, mai spune primarul Florin Oancea.

Achiziția de autovehicule electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din Deva. A doua componentă este modernizare a sistemului de transport public local prin reabilitare a infrastructurii aferente.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Fara fondurile europene, Romania era la fel de rau precum Moldova…de unde pleaca tinerii catre vest in numar masiv, an de an si le plang familiile ca nu inteleg de ce au plecat.

    • Cu fondurile europene …devii sclavul UE
      ApaPROD a făcut la fel și nu mai poate scăpa de această dependență niciodată.Sunt multe piese și organe de mașini care nu se pot lua decât din UE,fiind tipizate.