G4Media.ro

DOCUMENT INEDIT Au cerut și primit Adeverință de la Primărie ca să…

sursa foto: FAcebook/Cătălina Mihaela Dranca

DOCUMENT INEDIT Au cerut și primit Adeverință de la Primărie ca să umble cu Capra / Documentul atestă că sunt tineri onorabili, care n-au cauzat probleme în satul lor

Ca să nu întâmpine probleme din partea forțelor de ordine în periplul lor cu Capra, trei tineri din comuna Coțofănești, județul Bacău, au insistat la Primărie să le fie eliberată o „Adeverință”, care să ateste că sunt cetățeni onorabili, care n-au creat probleme în satul lor, practicanți ai datinilor de sărbători.

Primarul comunei, Viorel Olariu, spune că cei trei băieți cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani sunt singurii care au cerut Adeverință, deși el le-a comunicat că nu ar trebui să aibă nevoie de o  astfel de hârtie.

„Din comuna noastră se duc și 30 de Capre peste tot prin țară, cu trenul… și la București și peste tot, nimeni nu mi-a mai cerut până acum adeverință, doar băieții aceștia au insistat. Am zis să le dau, de ce să nu le dau, doar nu era să le îngrădim acest drept… Eu știu că ei nu au cazier, sunt în regulă băieții…”, a comentat Viorel Olariu pentru g4media.ro

Edilul a mai punctat că știe că în trecut oamenii legii îi opreau pe drum pe colindătorii moldoveni, să-i legitimeze, în caz că se întâmpla vreun eveniment nefericit să aibă datele lor, să știe de unde să îi ia.

„Înainte, exista acestă procedură și probabil băieții au vrut să fie în regulă în caz că sunt opriți pe drum de poliție, de aceea au insistat să le eliberez adeverința”, a adăugat Olariu.

În document sunt trecute datele din actele de identitate ale celor trei tineri, cu precizarea că ei locuiesc în comuna Coțofănești, Bacău, că nu figurează cu probleme pe plan local și „sunt practicanți ai datinilor de sărbători”.

sursa g4media

Sursa foto sus: Facebook/Cătălina Mihaela Dranca

Sursa Document: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. E legal sa elibereze fiecare ce vrea când vrea ?

  2. Un document inutil. Dar…totusi ii respect pentru ca si-au dat interesul de a le fi eliberata adeverinta. In comparatie cu toti „traditionalii” care dau la maxim boxa cu colinde prin orase, baietii astia s-au gandit totusi sa aiba un document, ceva, ca sa poata colinda.

  3. Bravo lor , băieți deștepți. Stiu ca se întâlnesc mereu cu proști pe drum.😈