G4Media.ro

„Atât timp cât voi fi președinte, Moldova va rezista”: Maia Sandu spune…

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Philippe BUISSIN

„Atât timp cât voi fi președinte, Moldova va rezista”: Maia Sandu spune că „nu există niciun pericol” ca războiul să se extindă în țara sa, cât timp Ucraina continuă să lupte

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu vede niciun pericol de război în țara sa, cât timp Ucraina continuă să reziste în fața Rusiei, relatează The Guardian.

„Nu există niciun pericol ca războiul să vină în Moldova în timp ce Ucraina luptă. Vreau să-i asigur pe cetățenii noștri că Moldova nu se află acum în pericol de război. Armata rusă nu poate ajunge aici, în timp ce Ucraina rezistă – și (astfel) protejează Moldova. Suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul și dragostea lor pentru libertate”, a afirmat Maia Sandu, într-un discurs ținut vineri în fața parlamentului moldovean.

Ea a repetat acuzațiile, negate de Moscova, potrivit cărora Rusia ar fi complotat pentru a destabiliza Republica Moldova.

Maia Sandu și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea față de intențiile Moscovei față de țara sa și față de prezența trupelor rusești în Transnistria.

Trupele rusești vor continua să încerce să destabilizeze țara sa „din interior”, a declarat ea vineri, lăudând agențiile de aplicare a legii din Moldova pentru că au blocat încercările de a semăna haos.

„Atâta timp cât voi fi președinte, Moldova va rezista”, a adăugat ea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

 1. N-am nimic personal cu ea doar ca promisiuni din astea sunt fix vorbe in vant.
  „Atât timp cât voi fi președinte, Moldova va rezista”
  * Moldova n-are armata asa ca satra aia de rusnaci betivi din transnistria ar fi o amenintare reala pentru ei
  * Moldova rezista din inertie, e un efect secundar al rezilientei armatei Ucrainiene in fata Rusilor, nu rezista ca vrea madam Sandu
  * Sa intelegem ca dupa ce pleaca ea nu mai rezista Moldova? Incearca sa-si rezerve locu pentru inca un mandat cu promisiuni pe care n-ar fi capabila sa le indeplineasca daca s-ar afla in situatia in care Moldova chiar ar trebui sa reziste.
  * Moldova fara parteneriatul cu Romania, un stat NATO, e egala cu zero la capitolul armata. Nu ca ar avea Romania prea multe dar Moldova se agata de speranta ca odata cu implicarea Romaniei vine si NATO la pachet in caz de invazie.
  * Moldova nu e capabila sa dea afara satra aia de betivi rusi si se bazeaza pe Ucraina sa le faca curatenie. Nu pentru ca vrea madam Sandu ci pentru ca se implica Zelenski