G4Media.ro

Atac informatic asupra companiei de telecomunicații a Ucrainei /  Ukrtelecom anunţă că…

Sursa foto: Pixabay

Atac informatic asupra companiei de telecomunicații a Ucrainei /  Ukrtelecom anunţă că serviciul de internet a fost întrerupt, dar serviciile au fost reluate

Compania de telecomunicaţii de stat a Ucrainei, Ukrtelecom, a suferit luni o întrerupere a serviciului de internet după un atac cibernetic puternic, potrivit oficialilor guvernului ucrainean şi reprezentanţilor companiei, transmite Agerpres, care citează AFP.

Incidentul este cel mai recent atac cibernetic împotriva serviciilor de internet ucrainene de când forţele militare ruse au invadat ţara la sfârşitul lunii februarie.

„Astăzi, inamicul a lansat un puternic atac cibernetic împotriva infrastructurii IT a Ukrtelecom”, a declarat Yurii Şcihol, preşedintele serviciului de stat pentru comunicaţii speciale şi protecţia informaţiilor.”Atacul a fost respins şi acum Ukrtelecom are capacitatea de a începe să reia furnizarea de servicii clienţilor”.

„În prezent, atacul este respins, prestarea serviciilor este reluată treptat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ukrtelecom, Mihail Şuranov.

NetBlocks, care monitorizează întreruperile serviciului de internet, a postat luni mai devreme pe Twitter că a observat o „prăbuşire a conectivităţii” şi „o întrerupere la scară naţională continuă, care se intensifică”.

Un incident similar a afectat la începutul acestei luni Triolan, o companie de telecomunicaţii ucraineană mai mică, a informat anterior Forbes. Compania respectivă a suferit un atac cibernetic care a resetat unele sisteme interne, atac care a determinat pierderea accesului pentru unii abonaţi locali.

Ukrtelecom a declarat la începutul zilei de luni că au existat „dificultăţi temporare privind instalarea de noi sesiuni de internet pentru clienţii Ukrtelecom”.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter