G4Media.ro

Mii de broscuţe au invadat un drum județean din Timiș / Biolog:…

Sursa foto: Pixabay

Mii de broscuţe au invadat un drum județean din Timiș / Biolog: ”Este perioada când ies din starea de latență, ies din iarnă și atunci ele își caută disperate un habitat prielnic ca să se înmulțească”

Mii de broscuţe au invadat zilele acestea un drum județean în zona localității Tomești, județul Timiș, iar specialiștii spun că este un fenomen absolut normal care are loc la începutul primăverii și presupune deplasarea în masă a amfibienilor din habitatele de hibernare spre apă, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Pe lângă pericolul de a fi atacate de păsări ori mamifere, broaștele sunt expuse și unor factori de natură umană. Pe şoseaua aflată pe malul râului Bega, pe o porțiune de aproximativ doi kilometri, ele au fost decimate de trafic, spune biologul Teodora Stinculeț.

“Este perioada când ies din starea de latență, ies din iarnă și atunci ele își caută disperate un habitat prielnic ca să se înmulțească. Dacă în jur este o bâltoacă sau ceva, trec dintr-o parte într-alta a drumului și atunci acesta este riscul. Pe șosele cam asta se întâmplă. Se știu zonele unde ele traversează și atunci efectiv parcă e un măcel”, spune Teodora Stinculeț.

Drumul Județean 684 face legătura între localitatea Tomești și complexul turistic Valea lui Liman, unde se află și un lac pentru pescuit și agrement.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. paguba in ciuperci… aaaa… adica in broaste.