Donează aici. Susține o presă liberă.
Funcționăm ca organizație non-profit, iar banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt destinați integral finanțării proiectului G4Media.
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Agenția pentru cancer a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a considerat că aspartamul – îndulcitorul care se găsește în sucurile dietetice și în nenumărate alte alimente – este o „posibilă” cauză a cancerului, în timp ce un grup de experți separat care a analizat aceleași dovezi a declarat că încă mai consideră că înlocuitorul de zahăr este sigur în cantități limitate, scrie Euronews.
Rezultatele diferite ale analizelor mult așteptate au fost publicate vineri dimineață. Unul dintre ele a venit din partea Agenției Internaționale pentru Cercetare în Domeniul Cancerului, un organism al OMS responsabil cu evaluarea potențialului cancerigen al substanțelor. Celălalt a venit de la un grup de experți selectați de OMS și de un alt grup al ONU, Organizația pentru Alimentație și Agricultură.
Aspartamul se alătură unei categorii cu peste 300 de alți „posibili” agenți cancerigeni, printre care se numără lucruri precum extractul de aloe vera, legumele murate în stil asiatic și lucrările de tâmplărie.
Citește integral pe economedia.ro