G4Media.ro

Asociația pentru transportul public în București-Ilfov a creat o aplicaţie care transmite…

Sursa foto: G4Media.ro

Asociația pentru transportul public în București-Ilfov a creat o aplicaţie care transmite date despre poziţia în timp real a vehiculelor de transport în comun

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a creat, prin resurse proprii, o aplicaţie care transmite în timp real datele referitoare la poziţiile vehiculelor.

„Astfel, începând cu data de 29 martie 2023, călătorii pot vedea în aplicaţia Google Maps atât timpul rămas până la sosirea vehiculelor în staţie, cât şi diferenţa faţă de timpul programat. Aplicaţia prezintă staţiile, poziţia exactă a tuturor vehiculelor şi oferă cele mai bune rute pe care le pot alege călătorii până la destinaţia finală, incluzând atât metroul, cât şi trenul în opţiunile propuse”, se arată într-un comunicat al TPBI, preluat de Agerpres.

În plus, Asociaţia a dezvoltat, tot cu resurse proprii, încă o aplicaţie ce poate fi utilizată gratuit de operatorii de transport public din regiune care au vehicule dotate cu ecrane de informare în salonul pentru călători. Aplicaţia, unică în acest moment în România, îi anunţă pe călători despre traseul urmat de vehicul, despre liniile comune din fiecare staţie de pe traseu, dar şi despre timpul de trecere prin staţii a mijloacelor de transport în comun cu care există legături. Aceasta poate fi utilizată gratuit de către operatorii de transport din regiune, urmând ca fiecare dintre ei să decidă dacă o vor folosi.

O altă variantă a acestei aplicaţii va fi folosită în staţiile de transport public, în cadrul proiectului de informare a călătorilor „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru Regiunea Bucureşti – Ilfov”. Datele în format deschis puse la dispoziţie de TPBI vor fi disponibile după ce infrastructura IT va permite acest lucru, precizează sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Functioneaza foarte bine o aplicatie pe care am descarcat-o dintr-un cod QR de pe un panou dintr-o statie STB.
    INFO TB.
    Iti spune si care e numarul autobuzului in care esti. Deci „stie” cand vine autobuzul si cat ai de asteptat in statie.
    Google a avut si pana acum ceva dar nu era atat de bun.

  2. Au facut si la Cj, orasul de 5*, si iti da sa descarci un pdf cu orarul :)))