G4Media.ro

Asasinul lui Bobby Kennedy ar putea fi eliberat / Palestinianul Sirhan Sirhan…

Sursa foto: captură video ITV News

Asasinul lui Bobby Kennedy ar putea fi eliberat / Palestinianul Sirhan Sirhan l-a împușcat pe senatorul american în 1968

Sirhan Sirhan, un palestinian acum în vârstă de 77 de ani, ar putea ieși din închisoare dacă o comisie de eliberare condiționară din California va stabili vineri că cei 53 de ani în care a stat închis sunt suficienți pentru fapta sa, anunță Corriere della Sera.

Spre deosebire de primele 15 ori când a fost audiat de o comisie de eliberare, de data aceasta niciun procuror nu se opune eliberării lui Shiran.

Fiul cel mai mic al lui Robert Kennedy, Douglas, care avea un an când tatăl său a fost asasinat, s-a declarat în favoarea eliberării după o întâlnire cu Sirhan.

Sunt copleșit doar de faptul că îl pot vedea pe domnul Sirhan față în față”, a spus el. „Cred că mi-am trăit viața atât cu teamă de el, cât și de numele său într-un fel sau altul. Și sunt recunoscător astăzi să-l văd ca pe o ființă umană demnă de compasiune și dragoste.” a spus Douglas Kennedy.

Robert Kennedy Jr, care avea 14 ani la momentul uciderii tatălui său s-a pronunțat de mai multă vreme în favoarea eliberării lui Sirhan.

Foto: Guvernatorul Californiei Gavin Newsom

Acum recomandarea de eliberare va fi trimisă Comisiei de Eliberării Condiționate a statului California care are termen de 90 de zile să decidă și în caz că aprobă propunerea o va trimite mai departe guvernatorului Californiei, Gavid Newsom, membru al Partidului Democrat ca și întreaga familie Kennedy.

Sirhan a fost arestat la la 5 iunie 1968, în Los Angeles, la câteva minute după ce a tras asupra lui Kennedy. A fost condamnat pentru omor de gradul I și condamnat la moarte pentru uciderea unui senator american, iar pedeapsa i-a fost apoi comutată la închisoare pe viață cu posibilitatea eliberării condiționate.

Sursa foto: Facebook / rfkhumanrights.org

George Gascón, nou-ales procuror al districtului județean Los Angeles, a declarat pentru The Washington Post cu puțin timp înainte de începerea mandatului său, în decembrie, că va crea o comisie de revizuire a condamnărilor în cazul a 20.000 de deținuți pentru o posibilă resentimentare, analizând atât corectitudinea pedepselor lungi, cât și economiile de costuri. În cazul lui Sirhan, comisia lui Gascón a anunțat că va adopta o poziție neutră. Procurorii au anunțat că nu vor participa la ședința de eliberare condiționată, așa cum au procedat până acum, dar nici nu vor trimite o scrisoare în sprijinul eliberării condiționate a lui Sirhan.

Soții Bobby și Ethel Kennedy, aveau nouă copii, iar familia nu a depus nicio scrisoare prin care să ia o poziție cu privire la condiționarea condiționată a lui Sirhan și nu a cerut să vorbească la ședința de vineri.

În 2018, Robert F. Kennedy Jr., unul din fii senatorului asasinat, a declarat pentru The Post că nu Sirhan a comis asasinatul, considerând că a existat o a doua persoană care a tras în tatăl său. El chiar s-a întâlnit cu Sirhan în închisoare pentru a-i spune acest lucru. În plus, Kennedy a declarat săptămâna aceasta că sprijină cererea de eliberare condiționată a lui Sirhan.

Sursa foto: Facebook / rfkhumanrights.org

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...