G4Media.ro

Arnold Schwarzenegger, împotriva urii: Tot ceea ce nu te face fericit în…

Sursa Foto: Facebook/ Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger, împotriva urii: Tot ceea ce nu te face fericit în viaţa ta nu este vina altora. Te va distruge. E mai uşor să urăşti decât să înveţi / Actorul a amintit şi de faptul că tatăl său a fost membru al partidului nazist

La un an după ce i-a îndemnat pe liderii ruşi să pună capăt războiului din Ucraina, Arnold Schwarzenegger a publicat un nou videoclip pe YouTube săptămâna aceasta, denunţând renaşterea antisemitismului şi a discursului instigator la ură.

„Este mai uşor să răspândeşti ura […], să te laşi spălat pe creier de cineva care îţi dă motive în detrimentul altora”, denunţă actorul. „Înţeleg cum oamenii pot ceda în faţa discursului urii”.

„Aveţi mereu posibilitatea de a alege o viaţă dedicată toleranţei”, insistă actorul. „Trebuie să luptaţi cu voi înşivă. Celălalt drum este mult mai uşor. Nu trebuie să schimbi nimic”. „Tot ceea ce nu te face fericit în viaţa ta nu este vina altora… Te va distruge. Nu vrei să treci prin asta”, a subliniat Arnold Schwarzenegger.

„E mai uşor să urăşti decât să înveţi”, spune el în videoclip.

Actorul a amintit şi de faptul că tatăl său a fost membru al partidului nazist. „Au fost crescuţi cu ideea că singurul mod de a trăi este să-i distrugi pe alţii. Asta te distruge. Este calea celor slabi”.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sa nu-i uram pe rusi?

    • @ Gogu – Nu cred ca ura este raspunsul corect fata de rusi. E suficient sa nu le permitem sa faca rau prin toate mijloacele de care dispunem. Ura iti ia mintile, te incapaciteaza, iar lumea libera si democratica are nevoie ca mintea sa fie limpede.

  2. Pai asa este, dar domnul Arnold nu a citit ca omul are in general aceasta tendinta sa dea vina pe altii pentru esecurile proprii? E si asta un exercitiu care se dobandeste citind cartile unor ganditori cum trebuie si analizand lucrurile. Doar ca omul care traieste nu are timp sa an.alizeze asa mult.
    Si mi se pare ca ii place naivitatea asta ca toti oamenii rai au ei ceva afectiuni, traume nerezolvate si ca ar fi sanse ca ei sa se schimbe. Unii da, dar unii nu pot fi schimbati. Si eu cred ca unii oameni sunt rai, sau au un caracter care ii indeamna sa se lase influentati doar de ce e rau, chiar daca au acces si la ce e bun. Caracterul ii indruma intr-o anumita directie. Nu cred ca pot fi schimbati. Mi-a confirmat si domnul Yalom in „Problema Spinoza”. Dar daca nu-i lasam sa aiba functii de conducere, rautatea lor are influente mai mici.