G4Media.ro

Armin Laschet, noul lider al partidului Angelei Merkel, apel la unitate în…

Armin Laschet, noul lider al partidului Angelei Merkel, apel la unitate în fața dușmanilor democrației

Armin Laschet, liderul nou ales al Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), a promis sâmbătă că va dialoga cu toate formaţiunile politice democratice din ţară, subliniind că sunt vremuri în care democraţii trebuie să fie uniţi.

Armin Laschet, 59 de ani, este premierul celui mai populat land german, Renania de nord – Westfalia, câştigând prima convenţie digitală a CDU din istorie. El se înscrie în cursa pentru obţinerea candidaturii la postul de cancelar al Germaniei.

„În special în zilele pe care le trăim astăzi în lume, expresia <unitate, dreptate> este mai actuală decât oricând”, a spus Laschet, făcând referire la versurile imnului naţional.

„Să luptăm împreună pentru aceste principii împotriva tuturor celor care vor să le pună în pericol”, a adăugat el.

Deşi în mod tradiţional liderul CDU este şi candidatul comun al CDU şi al aripii sale bavareze, (CSU, Uniunea Creştin Socială) la postul de cancelar, iar Laschet, fiu de miner şi apropiat de Angela Merkel, pare bine poziţionat să-i succeadă acesteia la şefia executivului federal, cursa pentru asigurarea acestei candidaturi nu va fi uşoară, notează dpa.

Doi alţi posibili candidaţi s-au profilat până acum, între care Markus Soeder, liderul CSU şi premierul Bavariei.

O decizie privind candidatul comun la cancelarie al CDU-CSU este aşteptată în martie, decizie ce ar putea fi determinantă pentru peisajul politic german şi european, mai consemnează dpa, amintind că în Germania au loc în următoarele luni o serie de alegeri regionale, iar în septembrie un scrutin legislativ naţional care va stabili cine va fi succesorul lui Merkel, relateaza Agerpres.

Sursa Foto: Facebook/Armin Laschet

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.