G4Media.ro

Armata ucraineană susține că Rusia a pierdut peste 200.000 de soldați de…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Vol Nyk

Armata ucraineană susține că Rusia a pierdut peste 200.000 de soldați de la începutul invaziei

Aproximativ 208.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei Moscovei în Ucraina, a afirmat un purtător de cuvânt al Grupării de Est a Forțelor Armate Ucrainene, citat de CNN.

Purtătorul de cuvânt Serhii Cherevatîi a precizat că acest număr este mai mare decât cele aproximativ 170.000 de forțe rusești despre care spune că au fost implicate inițial în invazia din 2022.

CNN nu a reușit să confirme independent aceste cifre.

Estimările privind pierderile rusești au variat în diferite surse, administrația Biden afirmând în mai că Rusia a suferit peste 100.000 de pierderi – oameni uciși sau răniți – din decembrie.

Kremlinul a respins această cifră la momentul respectiv, un purtător de cuvânt afirmând că SUA „nu are absolut nicio modalitate de a oferi cifre corecte”.

Ministerul rus al Apărării nu a mai publicat actualizări cu privire la victimele sale din septembrie anul trecut, când ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că mai puțin de 6.000 de soldați ruși au fost uciși.

În estul Ucrainei, Rusia a bombardat joi de cel puțin 476 de ori pozițiile ucrainene din Bahmut, potrivit lui Cherevatîi.

„Facem totul pentru a le epuiza logistica – lovim acumularea de echipamente și personal, cartierele generale”, a declarat Cherevatîi.

El a adăugat că forțele ucrainene au distrus mai multe tancuri și alte echipamente militare în Bilohorivka și Stelmahivka, în regiunea Lugansk.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. DIN PACATE, acest lucru nu e adevarat. Dar ar fi fost frumos sa fie.

  2. e un sacrificiul pe care putin si-l asuma