G4Media.ro

Armata rusă susține că a distrus „ultima” navă de război ucraineană

Wikipedia, Mil.gov.ua

Armata rusă susține că a distrus „ultima” navă de război ucraineană

Rusia a revendicat miercuri responsabilitatea pentru distrugerea la Odesa (sudul Ucrainei) a unei nave de debarcare, Iuri Olefirenko, pe care Moscova a descris-o ca fiind „ultima” navă de război operațională a marinei ucrainene, scrie Le Monde.

„Pe 29 [mai], în urma unei lovituri cu arme de înaltă precizie efectuate de forțele aerospațiale rusești asupra zonei de acostare a navelor militare din portul Odesa, ultima navă de război a marinei ucrainene, Iuri Olefirenko, a fost distrusă”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Agenția France-Presse și Le Monde nu au fost în măsură să confirme această afirmație din partea unei surse independente. Marina ucraineană nu a răspuns încă.

Iuri Olefirenko este o navă de debarcare a trupelor. Cunoscută anterior sub numele de Kirovograd, aceasta a fost redenumită în 2016 în onoarea unui ofițer ucrainean ucis în 2015 în apropiere de orașul Marioupol.

În iunie 2022, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a decorat echipajul acesteia pentru „eroismul” său în apărarea țării împotriva ofensivei masive a armatei ruse. Nava a fost folosită și în 2014 pentru a evacua personalul militar ucrainean după anexarea Crimeei de către Moscova.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Am impresia ca situatia e mai de cacao decat ne-o prezinta G4 si in general site-urile pro-Ucraina.