G4Media.ro

Armata nord-coreeană îşi va „extinde şi intensifica” exerciţiile militare

sursa foto: Brendan Smialowski / AFP

Armata nord-coreeană îşi va „extinde şi intensifica” exerciţiile militare

Armata nord-coreeană a declarat că îşi va extinde şi intensifica exerciţiile militare în vederea „pregătirii de război”, au relatat marţi media de stat, în timp ce Phenianul pregăteşte o paradă militară înaintea sărbătorilor naţionale din februarie, potrivit AFP şi Reuters, transmite Agerpres.

Acest angajament a fost luat în cursul unei reuniuni a comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor, aflat la putere, ce a fost prezidată de liderul nord-coreean Kim Jong Un, după exerciţiile aeriene comune efectuate de Coreea de Sud şi SUA săptămâna trecută.

Pe ordinea de zi au figurat aspecte legate de ‘extinderea şi intensificarea constantă a operaţiunilor şi exerciţiilor de luptă ale Armatei populare coreene cu scopul strict de îmbunătăţire a pregătirii de război’. Agenţia oficială de presă KCNA a transmis că la această reuniune au fost abordate ‘sarcinile militare şi politice majore’ pentru acest an şi ‘problemele pe termen lung privind orientarea construcţiei armatei’.

În paralel, imagini de satelit comerciale sugerează că ‘pregătiri importante în vederea unei parade militare’ sunt în curs de desfăşurare la Phenian, prefaţând sărbătorile naţionale din luna februarie.

La 8 februarie, Coreea de Nord celebrează întemeierea forţelor sale armate, iar la 16 februarie, ziua de naştere a lui Kim Jong Il, tatăl actualului lider nord-coreean Kim Jong Un.

Coreea de Sud şi SUA au organizat săptămâna trecută exerciţii aeriene cu bombardiere strategice şi avioane de vânătoare stealth (invizibile pentru radar), provocând furia Phenianului, care a declarat că astfel de manevre ar putea ‘declanşa o confruntare totală’, întrucât s-a atins o ‘linie roşie extremă’, ameninţând totodată să transforme peninsula într-un ‘arsenal de război uriaş şi o zonă de război mai critică’.

Mai mult, autorităţile nord-coreene au calificat aceste manevre aeriene drept o repetiţie în vederea unei invazii pe teritoriul său.

Potrivit lui Hong Min, cercetător la Institutul coreean pentru unificare naţională, un organism de cercetare cu sediul la Seul, reuniunea de luni cu participarea înalţilor responsabili de la Phenian a urmărit să sublinieze că ţara este pregătită să facă faţă unor viitoare exerciţii militare (americano-sud-coreene) comune şi războiului.

Liderul nord-coreean ceruse la începutul lunii ianuarie o ‘creştere exponenţială a arsenalului nuclear’ al Coreei de Nord, inclusiv producţia în masă a armelor nucleare tactice şi dezvoltarea noilor rachete balistice intercontinentale (ICBM).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. „armata nord coreeana”, ce exista se numeste armata personala a unui tiran stapan pe viata asupra soartei nord coreenilor!

  2. muzeele militare si-au exprimat ingrijorarea ca potentiale exponate valoroase ar putea fi distruse iremediabil in timpul exercitiilor.

  3. saracii de ei..inca nu stiu ca armata lor nu ar face fata nici unui razboi, traiesc intr-o bula creata de cel mai gras om din diareea de nord..imi e mila de ei..sincer

  4. grasunul stie ca nu ar face fata unui razboi cu nici o tara occidentala, pentru ca i-ar distruge armata lui fake in 3 zile si adio regim Kim..imi e mila de oamenii de acolo..sincer

  5. Momentan se pregatesc pentru o parada militara de proportii,si aici nu ai ce zice sunt mai priceputi chiar si decat sovieticii si chinezii.
    Dar astea sunt doar pentru uz intern,sa le arate sclavilor ca daca le vin in cap idei revolutionare induse de foame are cine sa-i potoleasca.

    • Parada militara cu nord coreence si machete nucleare.

  6. Dar nu faceti dracului infarct toti si sa ne lasat sa traim in liniste si pace nu in doctrinele voastre ordinare de dictatori si razboaie?