G4Media.ro

Armata americană interzice zborul aeronavelor Osprey după o serie de accidente

sursa foto: US Army, Capt. Alyssa Timms

Armata americană interzice zborul aeronavelor Osprey după o serie de accidente

Armata americană a anunțat miercuri, 6 decembrie, că interzice zborul avioanelor Osprey „ca măsură de precauție”, după mai multe accidente mortale în care au fost implicate, ultimul dintre acestea soldându-se cu moartea a opt militari americani în Japonia, la sfârșitul lunii noiembrie, scrie Le Figaro.

Șeful Comandamentului pentru operațiuni speciale al Forțelor Aeriene „a decis închiderea operațională” a acestor aparate militare, care pot decola și ateriza pe verticală ca un elicopter și zbura ca un avion, se arată într-un comunicat de presă.

Un alt comunicat al marinei militare precizează că această decizie se aplică și pentru avioanele sale „ca măsură de precauție”. Decizia forțelor aeriene a fost luată „pentru a limita riscurile în timp ce ancheta continuă” în ceea ce privește cauzele accidentului mortal din 29 noiembrie din sud-vestul Japoniei, se arată în comunicat. „În timp ce concluziile inițiale ale investigației indică faptul că un defect material a cauzat accidentul, cauza care stă la baza acestui defect nu este cunoscută în acest moment”, se mai arată în comunicatul comandamentului pentru operațiuni speciale al forțelor aeriene.

Retragerea la sol a acestor avioane, cunoscute și sub numele de CV-22, „va elibera timp și spațiu pentru o investigație completă pentru a determina cauzele și a stabili recomandări astfel încât flota CV-22 a Forțelor Aeriene să poată zbura din nou”, se adaugă în comunicat.

În urma accidentului din 29 noiembrie, Japonia a suspendat zborurile propriilor Osprey și a cerut armatei americane să facă același lucru pe teritoriul japonez, ca măsură de precauție.

Un avion de transport aerian Osprey al armatei americane s-a prăbușit miercuri, 29 noiembrie, în mare în sudul Japoniei.

La sfârșitul lunii august, trei pușcași marini americani au fost uciși și cinci grav răniți în urma prăbușirii unui Osprey în nordul Australiei, în timp ce participau la manevre militare comune americano-australiene. În 2022, patru pușcași marini americani și-au pierdut, de asemenea, viața în Norvegia, când Osprey-ul lor s-a prăbușit în timpul unor exerciții NATO.

De asemenea, un avion militar american similar s-a prăbușit în mare în 2017, după ce a lovit pupa unei nave în timpul exercițiilor militare americano-australiene, provocând moartea a trei persoane. Iar în aprilie 2000, 19 pușcași marini au fost uciși când un Osprey s-a prăbușit în Arizona (sud-vestul SUA).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează