G4Media.ro

Armani anulează prezentările de modă din luna ianuarie din cauza valului Omicron

Sursa foto: Pixabay

Armani anulează prezentările de modă din luna ianuarie din cauza valului Omicron

Stilistul italian Giorgio Armani a anunţat marţi că a decis să anuleze prezentările sale de modă programate în ianuarie la Săptămâna Modei Masculine de la Milano şi la Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în Europa, informează Agerpres, care citează AFP.

Această decizie a maestrului italian, în vârstă de 87 de ani, a fost luată „cu mare regret şi după o analiză atentă, din cauza agravării situaţiei epidemiologice”, a anunţat casa Armani într-un comunicat.

Prezentarea colecţiei Armani de toamnă-iarnă 2022-2023 la Milano şi prezentarea colecţiei sale haute couture de primăvară-vară 2022 la Paris au fost astfel anulate.

Întrebat în legătură cu o eventuală prezentare în format virtual a noilor colecţii Armani, un purtător de cuvânt al casei italiene a spus că această posibilitate nu este deocamdată avută în vedere.

Armani este prima mare casă de modă italiană care îşi anulează prezentările din cauza noului val de infectări cu virusul SARS-CoV-2, aşa cum s-a întâmplat la începutul pandemiei, în februarie 2020. Reluarea defilărilor de modă în prezenţa spectatorilor, anunţată în mai 2021, a fost astfel de scurtă durată.

„Defilările de modă sunt ocazii cruciale şi care nu pot fi înlocuite, dar sănătatea şi siguranţa angajaţilor şi a publicului trebuie să fie din nou prioritare”, a declarat Giorgio Armani.

Săptămâna Modei Masculine de la Milano, programată în perioada 14-18 ianuarie, prevedea iniţial 23 de defilări în format fizic şi participarea unui număr de 47 de branduri, inclusiv Ermenegildo Zegna, Fendi, Dolce & Gabbana şi Prada.

Italia este una dintre ţările europene care au plătit cel mai greu tribut pandemiei de coronavirus, cu peste 137.000 de decese asociate COVID-19, şi se confruntă în prezent cu o puternică recrudescenţă pandemică, provocată de varianta Omicron.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nici macar modelele vaccinate n-au voie pe scena? Noi, baietii, suntem „vaccinati” deja.