G4Media.ro

Armand îi cere lui Romaşcanu demersuri pentru introducerea unui bloc în lista…

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Armand îi cere lui Romaşcanu demersuri pentru introducerea unui bloc în lista monumentelor istorice / E vorba de o clădire proiectată în 1940 de arhitectul Octav Doicescu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, să demareze urgent procedurile pentru ca un bloc de locuinţe din strada Ştirbei Vodă, proiectat în 1940 de arhitectul Octav Doicescu, să fie introdus în lista monumentelor istorice, relatează Agerpres.

„Asociaţia de Proprietari Ştirbei Vodă nr. 68 a reuşit să anuleze în instanţă autorizaţia de construire ilegală 338/1723985/14.06.2019 emisă de Gabriela Firea. Decizia este definitivă. Judecătorii arată negru pe alb că fostul primar general a emis acest act fără acordul asociaţiei de proprietari, aşa cum cere legea. Beneficiarul acestui act ilegal, proprietarul spaţiului comercial situat la partenerul blocului, a oprit furnizarea de gaze către locatarii blocului, iar timp de doi ani oamenii nu au mai avut acces la apă caldă şi căldură. Calvarul celor 12 familii din acest bloc a luat sfârşit, după o luptă în instanţă fără precedent în România”, a scris Clotilde Armand, marţi, pe Facebook.

Ea a menţionat că, în urmă cu câteva luni, i-a primit pe reprezentanţii asociaţiei de proprietari şi a discutat cu aceştia să găsească soluţii pentru a debloca situaţia din imobil.

Clotilde Armand a adăugat că a prezentat acest caz şi Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti, pentru a face un studiu istoric cu privire la blocul de locuinţe.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...