G4Media.ro

Argentina vrea să devină “partener global” al NATO

Sursa foto: Facebook

Argentina vrea să devină “partener global” al NATO

Ministrul argentinian al Apărării, Luis Petri, a declarat joi, într-o postare pe rețeaua socială X, că a solicitat ca țara sa să devină “partener global” al NATO.

“M-am întâlnit cu Mircea Geoana, secretar general adjunct al NATO. I-am prezentat scrisoarea de intenție prin care se exprimă solicitarea Argentinei de a deveni partener global al acestei organizații. Vom continua să lucrăm la recuperarea legăturilor pentru modernizarea și antrenarea forțelor noastre la standardele NATO”, a scris ministrul Argentina.

 

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul NATO, Mircea Geoană și Luis Petri “au făcut un schimb de opinii cu privire la provocările de securitate europene și latino-americane” iar secretarul general adjunct a salutat “rolul Argentinei în sprijinirea Ucrainei cu asistență umanitară vitală, inclusiv alimente, medicamente și sprijin pentru refugiați”.

„Argentina joacă un rol important în America Latină și salut cererea de astăzi de a explora posibilitatea de a deveni partener NATO. NATO colaborează cu o serie de țări din întreaga lume pentru a promova pacea și stabilitatea. O cooperare politică și practică mai strânsă ar putea fi benefică pentru amândoi”, a declarat Mircea Geoană, citat în acest comunicat.

Dialogul politic al NATO cu Argentina a început la începutul anilor 1990. Ulterior, Buenos Aires a contribuit la operațiunile NATO de sprijinire a păcii în Bosnia și Herțegovina, precum și în Kosovo. În prezent, Columbia este singura țară parteneră a NATO din America Latină. Orice decizie cu privire la un parteneriat oficial ar necesita un consens din partea tuturor celor 32 de aliați.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Viva la libertad carajo!
    I hekin’ love Javier Milei!

  2. Super. Poate să înceapă prin a trimite arme în Ucraina.