G4Media.ro

Capul Bisericii ortodoxe din Ucraina le cere credincioşilor să evite participarea la…

foto: Wikipedia

Capul Bisericii ortodoxe din Ucraina le cere credincioşilor să evite participarea la slujbe în noaptea de Înviere: Inamicul încearcă să ne distrugă complet

Capul Bisericii ortodoxe din Ucraina, mitropolitul Epifanie, le-a cerut miercuri preoţilor şi credincioşilor să evite participarea la slujbe în noaptea de Înviere în zonele unde au loc lupte, existând temerea că bombardamentele ruse vor continua în perioada Paştelui ortodox, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Mitropolitul a afirmat într-o alocuţiune televizată că nu are prea mare încredere că pauza în bombardamente propusă de biserica ucraineană în această perioadă va rezista.

„E greu de crezut că se va întâmpla (o pauză în bombardamente), pentru că inamicul încearcă să ne distrugă complet”, a spus Epifanie.

Slujba de Paşte se poate ţine dimineaţa ori după-amiaza şi preoţii să încerce să evite formarea de mulţimi în biserici, a mai adăugat mitropolitul, potrivit căruia credincioşii pot urmări de asemenea slujba la televizor sau pe internet.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. O minte luminata. Sa nu uitam ca autocefalia bisericii ortodoxe a Ucrainei a fost castigata cu sprijinul unei tari prietene. Oricum MACHE de la Constanta il va combate. Hai Mache sari pe el, ca tu sti mai bine cum e cu Pastele!!!!!!!! Se stie ca Mache a a omorat oameni si in COVID tarandu-i prin pelerinaje inventate.