G4Media.ro

Aproximativ 5 milioane de țigarete, descoperite la Vama Bechet, într-un TIR care…

sursa foto: Poliția de frontieră

Aproximativ 5 milioane de țigarete, descoperite la Vama Bechet, într-un TIR care aducea produse de patiserie refrigerate din Grecia

Aproximativ 5 milioane de țigarete au fost descoperite într-un TIR condus de un cetățean bulgar la Punctul de Frontieră Bechet, transmite Poliția de Frontieră.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, cantitatea de 4.720.000 de țigarete (236.000 pachete de țigări), pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproape 5 milioane de lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar persoana în cauză este cercetată”, se arată în comunicatul citat.

„La data de 25.02.2024, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat la intrarea în țară, la volanul unui ansamblu rutier, un cetățean bulgar în vârstă de 37 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, produse de patiserie refrigerate din Grecia în România. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat desigilarea și efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite în interiorul compartimentului marfă, ascunse prin metoda capac, în spatele produselor de patiserie, mai multe cutii ce conțineau o cantitate semnificativă de țigarete. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.720.000 de țigarete (236.000 pachete de țigări), pentru care șoferul bulgar nu a putut prezenta documente de provenienţă”, arată Poliția de Frontieră.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 4.720.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști în vederea continuării cercetărilor, iar față de persoana în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform art. 270 din Legea 86/2006, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...