G4Media.ro

Aproximativ 40% dintre persoanele care au trecut prin COVID-19 suferă de sechele…

Sursa foto: Pexels

Aproximativ 40% dintre persoanele care au trecut prin COVID-19 suferă de sechele care durează peste şase luni

Aproximativ 40% dintre persoanele care au trecut prin COVID-19 suferă de sechele care durează peste şase luni, potrivit unui studiu al unei universităţi germane publicat luni care doreşte să facă lumină asupra aşa-numitului sindrom de COVID persistent sau „long covid”, relatează EFE.

Potrivit cercetătorilor Clinicii Universitare din Mainz, nu sunt neapărat pacienţii cu formă gravă cei care dezvoltă astfel de simptome, cei afectaţi putând fi chiar persoanele asimptomatice sau cei care au trecut relativ uşor prin boală.

În 35% din cazurile studiate, cei afectaţi nici măcar nu ştiau că au avut COVID-19 până când au fost supuşi unui test de anticorpi, au precizat într-un comunicat cercetătorii care au realizat acest studiu.

Unele dintre simptomele persistente cele mai comune sunt oboseala, tulburările de memorie, dureri articulare, diminuarea gustului şi a mirosului şi dificultăţi respiratorii, deşi încă nu există un tipar clar şi nici nu s-a ajuns la o definiţie unitară privind sindromul „long covid”.

Rezultatele publicate luni fac parte dintr-un studiu mai amplu la care au participat 10.250 de persoane, dintre care 500 au trecut prin boală şi care semnalau că simptomele de COVID-19 persistent tindeau să dispară cu trecerea timpului.

Spre surprinderea cercetătorilor, 46% dintre femeile care au trecut prin boală au fost afectate de aceste simptome, faţă de 35% dintre bărbaţi, deşi în rândul bărbaţilor boala are de obicei o formă mai gravă.

Vârsta nu pare să crească probabilităţile de a suferi de COVID persistent, potrivit studiului, care a dezvăluit şi că o treime dintre cei contagiaţi afirmau că nu şi-au recuperat nivelurile de randament de dinainte de boală.

Pentru 15% dintre participanţi, sechelele au ajuns să aibă impact negativ asupra vieţii lor cotidiene, în timp ce pentru 6% dintre vechii pacienţi acestea au avut impact asupra activităţii de la locul de muncă.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. Si cei care vor o viață mai buna pentru copiii lor rămân cu schele pentru ca invariabil vor eșua daca au ghinion sa creada ca exista egalitate de șanse

 2. Mai degraba o trecere in revista decat un studiu.

 3. Si 80% dintre infectati au avut simptome de gripa banala.

 4. Astea suna mai degraba a probleme psihice,dupa doi ani in care au fost bombardati cu stiri negative si amenintati cu moartea iminenta,normal ca dupa ce s-au imbolnavit de covid(unii nici nu stiau c au avut boala,scie in artixol :)) ) au intrat toti in depresie si au probleme cu respiratia si memoria(atacuri de panica) sau ii dor inchieturile.(wow).Solutia care e la long term covrig,lasati-ma sa ghicesc,booster dupa booster cu ser experimental arn,nu?

  • doar voi carcalacii aveti sechele ca va urmaresc asasinii big pharma! 🤣🤣🤣

  • Singurii cu probleme psihice sunteti voi, covidi0tii
   de pe g4media. Sunteti prezenti pe toate stirile cu/despre covid/vaccin aratandu-va iexpertiza.
   Nu stiu daca am retinut bine, esti tu, mai e unul olivia, altul john si inca cativa. Nu stiu daca sunteti unul si acelasi, dar pareti la fel de intelijenti.

  • Eu suspectez ca ai avut covid in ultimele 6 luni, ca vad ca esti afectat la mansarda. Permanent.

  • Nu am auzit pe unu sa se planga ca nu mai poate manca popcorn ultra-sarat la cinemaPlex

  • Neah, șmecheria e următoarea: e un șantaj. Ăia de au avut covideală, văzând ce tam-tam se face, se gândesc să tragă și ei un folos: „păi ce, numai producătorii de vaccinuri, politicienii și ziariștii să profite?? că circul ăsta stă și pe umerii noștri”. Și atunci încearcă să-și tragă niște foloase viitoare, să zică: „da, dom’le, am avut covidită, dar uite că nu m-am refăcut, am sechele, dă-mi și mie două săptămâni de concediu medical, sau niște bănuți acolo, că am fost afectat”.
   O mână spală pe alta: „voi ziceți că e teribil, noi nu numai că nu zicem că n-a fost chiar așa teribil, dar uite, zicem că e așa de grav că nici acum nu ne-a trecut”. 😉

 5. se vede la politicienii pesede-penele in frunte cu werner 6,aproape toti au sechele pentru ca sunt asimptomatici la promisiunile din campania electorala

 6. Plictiseala de a te trezi într-o lume dominată de fricoși și de spălați pe creier ține mai mult de cîteva luni.

 7. Aproximativ 100% dintre vaccinati fac boala si o transmit. Sursa: EU minus romanica

 8. Nu există „long Covid”, există anxietate (generată de știri apocaliptice, Jumată, Cherecheș, Arafat și corespondenții lor din alte țări), lene, mâna întinsă după ajutoare sociale, că i-a lovit oboseala cronică după Covid.
  Am avut Covid, am 2 prieteni buni care au avut și vreo 20 de cunoștințe cu Covid. O singură persoană s-a plâns de „oboseală”, i-a făcut mămica medic toate testele posibile, RMN, CT, teste respiratorii, toate au ieșit perfecte. Nu avea nimic, doar o panică cronică.

  • Asta cu panica am văzut-o și eu. Se instalează mai ales la propagandiști. Asociată și cu oboseală câteodată, dar mai rar, ați sesizat bine. Cat despre cei care nu s-au plâns, nu cumva aveau fălcile încleștate? Am auzit că se întâmplă unora după ce fac covid. Și nu le mai pot descleșta niciodată.

  • Draggy, nici dacă erai directorul de la Pfizer nu te agitai atâta.