G4Media.ro

Aproximativ 2000 de telefoane iPhone care au o aplicație medicală au fost…

Aproximativ 2000 de telefoane iPhone care au o aplicație medicală au fost distribuite pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia din cauza coronavirusului, pentru ca persoanele de pe vas să poată intra în contact cu medici

Aproximativ 2000 de telefoane iPhone care au instalată o aplicație medicală au fost distribuite pe nava de croazieră Diamond Princess aflată în carantină în Japonia din cauza coronavirusului, pentru ca persoanele de pe vas să poată intra în contact cu medici, în condițiile în care nu toți pasagerii și membrii echipajului au fost testați, scrie Le Figaro. Pe vasul de croazieră se află și cetățeni români, iar unul dintre ei a fost confirmat cu coronavirus și a fost internat într-un spital din Tokyo.

Toate telefoanele distribuite au o aplicați medicală instalată de Ministerul Sănătății din Japonia, urmare a numeroaselor cereri medicale ale mai multor pasageri.

Din cele 3711 persoane prezente pe această „casă plutitoare”, doar 1219 au fost testate pentru coronavirus. Conform ultimului bilanț oficial, 355 de cazuri de infectare cu virusul au fost confirmate.

Aplicația de pe smartphone joacă rolul de auxiliar medical și va permite pasagerilor care nu au putut fi văzuți de un medic – din cauza lipsei personalului și a testelor – să intre în contact cu un medic și să răspundă la diverse preocupări, potrivit declarațiilor ministrului Sănătății, Katsunobu Kato.

Mai mulți pasageri aflați pe vasul în carantină au confirmat pe rețelele sociale că au primit câte un iPhone.

La momentul debarcării, telefoanele vor trebui lăsate în cabinele de pe vas.

Diamond Princess a ajuns în urmă cu aproximativ două săptămâni în portul Yokohama, la sud-vest de Tokyo, transportând peste 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului, iar de atunci este în carantină.

Pe nava Diamond Princess se aflau și 17 cetățeni români, iar unul dintre ei a fost infectat cu noul coronavirus și este internat într-un spital japonez specializat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut Japoniei să ia toate măsurile necesare pentru a-i asista pe pasagerii de pe Diamond Princess rămaşi la bord, inclusiv măsuri de sprijin psihologic.

Sursa Foto: Diamond Princess

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Macar le-au verificat inainte sa nu aiba ele coronavirus? Sunt facute in China…

  2. Unii își vând un rinichi pentru un iPhone, alții, uite, se infectează cu un virus pentru un iPhone…

  3. A luat-o razna presa si nu numai ! Titlul se termina prost, sa ia legatura cu medici !!! Cu medicii, nu cu medici, nearticulat. De unde ati mai scos si prostia asta, ca o aud pe toate canalele media ? Procurorii, medicii, politicienii.

  4. Valeu muica, ii spioneaza acum pe americani si sub plapuma!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.