G4Media.ro

Aproximativ 100 de refugiaţi din Ucraina ajung duminică în Gara de Nord…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Aproximativ 100 de refugiaţi din Ucraina ajung duminică în Gara de Nord din Bucureşti

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, în cadrul Gării de Nord Bucureşti, s-a organizat primirea, preluarea şi asigurarea asistenţei necesare pentru aproximativ 100 de refugiaţi, care sosesc duminică în Bucureşti, cu trenurile operatorului naţional CFR Călători.

Conform unui comunicat al CFR SA, în cursul zilei sunt programate să sosească în Gara de Nord cinci trenuri de călători – IR 1750, IR 1660, IR 1752, IR 1754, IR 1662 – care vin din direcţia Iaşi şi Suceava. Persoanele din Ucraina vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, conduse la Sala de Aşteptare- spaţiul destinat special persoanelor refugiate- unde vor beneficia de apă şi hrană. Persoanele vor fi ulterior preluate de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

„Menţionăm faptul că pe toată perioada staţionării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi inclusiv asistenţă din partea reprezentanţilor Primăriei Bucureşti şi a reprezentanţilor ONG-urilor, prin intermediul punctului de informare, amenajat în faţa Biroului de Informaţii, de pe peronul central, iar prin difuzoare vor fi transmise informaţii în limba engleză, în legătură cu existenţa spaţiului amenajat în Sala de Aşteptare, pentru persoanele refugiate, şi a puctului de informare, unde există voluntari care vorbesc limba ucraineană şi pot oferi informaţii suplimentare.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, prin personalul feroviar din gări, va asigura permanent, în aceste zile, îndrumare şi asistenţă tuturor pasagerilor sosiţi din Ucraina, astfel încât, împreună cu autorităţile locale şi centrale, să putem gestiona în cele mai bune condiţii fluxul de pasageri sosiţi din zonele de graniţă ale României”, se menţionează în comunicat.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ungaria a decis sa nu ceara bilet pe trenurile care vin din Ucraina. Poate adoptam si noi ideea